0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Производители

Facebook
Абонирайте се

Матраци Elastic Confort

 

 

Elastic Confort е испанска марка иновативни продукти са почивка и сън. Образувана от екип професионалисти с над десет годишен опит в производството и разработката на нови продукти, ориентирани към подобряване на сферата на отмората. Загрижени от негативните ефекти, които се получават при неправилна почивка Elastic Confort създава иновативни продукти за подобряване качеството на живот. За осъществяване на иновативните проекти работи в тясно сътрудничество с експерти от различни области. Предлага различни технологични решения и собствени патентовани разработки, с единствената цел да се гарантира по-здравословна почивка. Разполага със собствен отдел за иновации и развитие ( I+D+I ), който има за цел напредване в иновации, проектиране, производство и технологично адаптиране на всички усилия за предоставяне на най-добрите системи за почивка.

 

Иновации на матраци Elastic Confort

 

 


Elastic Confort разполага със собствен отдел за научни изследвания, развитие и иновации, който предоставя уникални решения за създаването на иновативни продукти. Продуктите  са проектирани със съдействието на престижни  технологични и професионални организации, като Института по Биомеханика Валенсия (IBV) и Асоциацията за грижа за качеството на живот (CVIDA), което гарантира ползите ви за релаксация, здраве и подобрено качество на живот.

 

Институтът по Биомеханика Валенсия (IBV) е технологически център изучаващ поведението на човешкото тяло и неговите взаимоотношения с изделия, жизнена среда и услуги, които хората използват. Чрез тази престижна институция се поддържат отношения с най-добрите специалисти в различни области на медицината

 

 

Асоциация CVIDA включва фирми и организации, които допринасят за подобряване на здравето и благосъстоянието на хората. Това са отговорни организации, съсредоточени върху иновации в услуга на хората, като бенефициенти на технологии и услуги за качеството на живот.

 

 

 

Една от технологиите, използвани в производствения процес е радиочестотна идентификация или RFID. Това е система за съхранение и дистанционно извличане на данни с помощта на поредица от тагове и транспондери (RFID етикети), за да се получи по-голям контрол над продуктите и да могат да се идентифицират по всяко време.

 

 

 Техологията IONIZZED

 

 

Техологията IONIZZED се прилага към плата на матрака. Тази технология го прави интелигентен плат, като позволява освобождажане на аниони за да създаде здравословна среда за почивка. Благодарение на сложна изследователска работа е завършен иновативен процес, който включва microencapsulacion (микрокапсулиране на аниони) и импрегниранито им към интелигентни тъкани. Тези тъкани покриват матрака и освобождават аниони благодарение на триенето, което правим с естествените си движения в процеса на заспиване и по време на сън. Анионите се разпространяват в цялата стая, увеличава се броя на аниони на кубичен сантиметър и се противовъздейства на наличието на катиони, като по този начин се създава здравословна атмосфера за почивка и здраве.

 

Cliniconfort Technologies Health & Relax е изследователски център с голям опит в областта на иновациите и разработване на продукти за здраве и релакс. Един от последните  проекти за научни изследвания е развитието на микрокапсулиращи системи на отрицателни йони, за постепенното им освобождаване в околната среда:IONIZZED. Този продукт осигурява полезни ефекти за здравето и също води до огромно чувство за благосъстояние.

 

 

Проект IONIZZED на Cliniconfort е резултат от съвместна работа с  GIITEX Research Group от Политехническия университет на Валенсия, екип признат на национално ниво в прилагането на микро и наночастици.

 

 

 

 

 

Сартификати на матраци Elastic Confort

 

1. OEKO - TEX ® Standart 100 Classe 1 - Означава, че не са използвани вредни вещества и клас 1 е най-взискателния и гарантира, че продуктът може да бъде в контакт  с кожата дори и на бебе. Включва 100 параметри анализирани от всички лаборатории за тест на Oeko-Tex. Пределно допустимите стойности и свързаните с тях критерии са определени в съответствие с най-напредналите познания в асоциацията.

 

 

2. SANITIZED ® - Sanitized гарантира отсъствието на бактерии, гъбички и акари, както и липсата на миризми. Sanitized е продукт, който се използва в международен план за защита на хигиената в домашен текстил и спално бельо. Този патентован продукт показва отлично представяне срещу вредни микроорганизми.

 

 

 

3. HIG-CEN ® - Този немски сертификат гарантира, че материалът е свободен от цитотоксичност и е подходящ за използване в болнични и медицински заведения.

 

 

 

 

 

Разгледайте испанския производител на матраци Elastic Confort  ТУК