0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Голямо околосветско пътешествие с ТЕД - БЕД

 

 

Без значение къде сте родени или израснали, вие прекарвате 1/3 от живота си в леглото. Ритуалите преди и по време на сън отразяват културните различия между хората с различни националности. Продължаваме голямото си околосветско пътешествие към страната на изгряващото слънце Япония, най - развитата държава в Азия, световен лидер в производството на техника и трета в света икономическа сила.

 

Този път ще посетим страната на изгряващото слънце Япония

 

 

Знаете ли, че на територия от само 377 845 km2 се е сгушило население от цели 128, 4 милиона души, което прави гъстота от 334,8 жители на квадратен километър. Ето защо, за да се справят с жилищния проблем в Япония, който е особено застрашителен в големи градове като Токио, Йокохама и Осака, хората там обитават много малки жилища и вероятно голяма част от тях разчитат на сгъваеми легла, които предоставят повече пространство през деня и практично решение за сън през нощта. Оказва се, че в страната на изгряващото слънце не се губи излишно време в спане. Средно 6 часа и 58 минути са нужни на обитателите на азиатския континент, за да си отпочинат и да са наистина продуктивни на другия ден. 37% от японците споделят, че имат нужда от 6, максимум 7 часа сън на ден, а близо четвърт от запитваните в анкети, които изследват навиците на сън на японците, споделят, че реално спят по-малко от 6 часа.

 

 

Чудим се дали този аскетизъм към нощния сън не е резултат от забързаното ежедневие на азиатците, което вероятно рефлектира и върху навиците на японците да сменят чаршафите си по-рядко. Което е жалко, защото високият стандарт на живот в страната на изгряващото слънце е добра предпоставка за закупуването на повече комплекти спално бельо. Красотата и разнообразието от десени и модели в днешно време, би трябвало да провокира прословутото естетическо чувство на японците. Ако сте с търговски амбиции, насочени към масирана продажба на възглавници в страната на изгряващато слънце, трябва да знаете предварително, че и тук японците са доста аскетични. Ако във Великобритания, САЩ и Канада хората предпочитат да спят на две (и повече) възглавници, в Япония те се задоволяват само с по една, като дори една десета от тях се лишават и от нея. Надяваме се, че японците успяват да регенерират телата си със здравословно хранене, защото явно не успяват да компенсират напрегнатото си ежедневие със следобеден сън. За разлика от испанците и гърците, едва 12 % от хората в Япония спят редовно следобед. Жалко! Какво по-хубаво от това да се отпуснеш на новото си сгъваемо легло за час-два.

 

Разгледайте всички модели еднолицеви и двулицеви матраци Тед  ТУК