0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Пътешествието с ТЕД - БЕД продължава към Дания

 

 

Продължаваме голямото си околосветско пътешествие към Кралство Дания - скандинавска страна известна както с високия си стандарт на живот, който включва невероятна социална и образователна система, така и със стремежа към модерен, стилен и пълноценен начин на живот. Кралство Дания е уютно разположено в Северна Европа и граничи по вода с Балтийско и Северно море. Състои се от големия полуостров Ютланд, малки островчета и отвъдморските територии Гренландия и Фарьорските острови.

 

Дания - истински кралски стандарт и комфорт

 

 

Датчаните съвсем естествено са любители на първокласния съвременен скандинавски дизайн и всичко, което той може да предложи: модерен градски комфорт, минималистичен стил и северна функционалност. Но те са и ревностни почитатели на традицията – отворени към модерността, но и вдъхновявани от най-старата монархия в Европа. Ето защо не е чудно, че във всеки датски дом “съжителстват” хармонично големи светли спални с ергономични матраци и изчистени линии, барокови ракли и фотьойли в стил рококо. Функционалните разтегателни дивани, ярките текстилни възглавнички и дискретните, но просторни вградени гардероби правят всеки градски дом подходящ както за шумни семейни гостувания, така и за спокойни вечери с любим човек. Контрастът между естествените материали на леглата и наситените цветове на завесите и кувертюрите са запазена марка на градската среда. А Дания се пука по шевовете от градска култура и субкултура.

 

 

Датчаните на пръв поглед изглеждат по скандинавски хладни и създават впечатление, че предпочитат да останат анонимни в градска среда. Оказва се, обаче, че това поведение е с цел да не се натрапват на личното пространство на другия. Те всъщност са много отзивчиви, приятелски настроени и отворени към силни нощни подвизи, въпреки високите цени в клубовете и баровете. Подобно на нас българите, датчаните се концентрират върху пълноценния нощен сън през седмицата, комбиниран и с балансирано хранително меню. А през уикенда загърбват здравословния начин на живот в името на купона, като компенсират празничната умора с продължително излежаване в удобните си и просторни легла до късно през деня в събота и неделя.

 

Разгледайте всички модели и цени на спални и легла  ТУК