0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Обиколката на света с ТЕД - БЕД продължава....към Хърватия

 


 Следващата страна, в която хората спят на Матраци ТЕД е Хърватия


Хърватия (или Хърватска) е безспорно прекрасна и жадуванa туристическа дестинация, предпочитана от все повече туристи след разпадането на Югославия, в чиито административни, политически и икономически граници се е намирала перлата на Адриатика. Тя е уютно разположена в сърцето на Южна Европа, като запазена марка и остава разнообразна природа – с езера и прекрасни хълмове в североизточната си континентална част в Централна Хърватия и Словения, с живописно каменисто крайбрежие покрай Адриатическо море в районите на Истрия и Далмация и с повече от 1000 острови на територията й, като само 66 са населените.

 

 

Оказва се, че в Хърватия слънчевото греене е средно 2600 часа годишно, като адриатическото крайбрежие е едно от най-слънчевите по Средиземноморието, а температурата на морската вода ласкаво приканва туристите да се насладят на прекрасните 25ºC до 27ºC през сезона. Ако сте били в столицата Загреб, сигурно сте останали доволни от типичното славянско гостоприемство, но нашият съвет към вас е да не пропуснете в маршрута си невероятния Дубровник.

 

 

Пътуването по панорамния път на Адриатическото крайбрежие само по себе си е невероятно изживяване. А пешеходната разходка в историческата част на града е безценна. Само ще споменем двореца Спонца, Княжеския дворец, Францисканския манастир, Доминиканската църква и Порта Пиле като част от удоволствието да се полюбувате на Дубровник. В Хърватия можете да нощувате в различни категории хотели, като в курортите на Адриатика повечето са 4 и 5 звезди. Предлагат се от скромни стаи с единични легла в частни вили до сюит апартаменти с просторни спални в реномирани хотелски комплекси. От най-семпло обзаведена стая с най - необходимото, можете да попаднете в рая на съня – огромни и комфортни спални с множество завивки и възглавници, съобразени с морския климат и спецификите на сезоните. 

 

 

На някои от островите и в района на Далмация срещу скромни средства ще се насладите както на уютните домове на хазяите си, така и на домашните местни гозби, повлияни от австрийската и унгарската кухня, нo непременно запазили спецификата на Далматинския бряг. Опитайте далматинска пушена шунка, домашно овче сирене, салам с червен пипер и солена сардела, разбира се. Отдайте се на ваканционен следобеден сън и продължете със Загребски телешки котлет, обилно гарниран с отлични местни вина. А за финал – горещо препоръчваме домашен сладкиш със сирена.

 

Разгледайте всички модели и цени на матраци Тед  ТУК