0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Водещи производители на матраци

 

Матраци


 Матракът е най - важният елемент в рецептата за добър сън

 

Най - важният елемент в рецептата за добър сън е матракът. Когато става въпрос за комфорт, вие нямате право на компромис - защото така и така прекарвате една трета от живота си в сън. Много важна част от домът и неговият цялостен облик е спалнята или различните матраци. Затова и трябва да обърнем сериозно внимание на матраци, които избираме. Нещо, което малко хора правят. Българина като цяло не е научен да си избира легло. А това е една от най-важните части от жилището. Домът е съвкупност от множество елементи, които оформят духа му, допринасят за уюта и комфорта, за неговите удобства, и то не само физически. Защото, както знаем, за да се чувстваме добре у дома, е нужно да се чувстваме спокойни. Като цяло добрият матрак е един от сигурните индикатори за истински дом. Не трябва да обръщаме внимание само на външния вид на леглото, нужно е и да изберем на какво ще спим. Случва се в много случаи парите, които сме дали за легло да са много повече, отколкото за матрак. А всъщност трябва да е обратното. Защото именно различните и качествени матраци са тези, които оказват влияние на пълноценния сън. Преди всичко, когато вземате матрак или матраци, е необходимо те да бъдат изпробвани. Матракът трябва да поема формата и извивките на тялото ни, да съответства на нашия начин на спане. Важно е да изберем качествени матраци. Представяме ви едни от най - добрите водещи производители на матраци:

 

Фабрика за матраци ТЕД

В продължение на повече от десетилетие матраци ТЕД творят новата история на производството на матраци в България. От самото й основаване през 1995 година низ от успехи превръща компанията в лидер на българския пазар. Ключът вероятно се крие в мисията, която ТЕД-БЕД си поставя - да отговаряме напълно на очакванията на клиентите за превъзходно качество и справедлива цена. Във фабриката на компанията в Пловдив работят повече от 200 души, които отговарят за пълния цикъл на производство на седемте продуктови линии на ТЕД. Разположена е на 24 000 кв. м разгърната площ, което я прави една от трите водещи фабрики в Европа (сравнението е на база големина и производствен капацитет). В нея са инвестирани над 11 млн. евро. Успехът на компанията се дължи на уникалния начин на работа и на индивидуалния подход към всеки клиент. Както и на ценния опит на нашия екип от високомотивирани, ориентирани към успеха личности. Това, разбира се, е съчетано с приложението на последните технологични постижения в спалната и матрачна индустрии. Споделяме холистичното схващане за органичната и функционална връзка между отделните елементи, които сътворяват единна цялост. Tърсим баланса между различните елементи, за да създадем съвършенните продукти, гарантирани от бранда ни.
Фабриката стартира производството на матраци през 1995 година. Само след три години марката ТЕД е сред трите най-добре продавани търговски марки матраци в страната. През 2001 – стартира производство на пружинни пакети тип "бонел". Оборудването е произведено от световните лидери FIDES – Италия и Remex, Швейцария. Благодарение на тази инвестиция се повишава качеството и се разширява продуктовата гама, за да се задоволят индивидуалните потребности на клиентите по отношение на комфорта. Тед е удостоена с поредица от златни медали за качество и иновативност и нови технологии на Международен Пловдивски панаир. През 2003 година фабриката започва износ на пружинни пакети тип "бонел" и предлагането им на Европейския пазар ( Германия, Македония, Хърватска). Това е ново направление, което екипът на фабрика за матраци ТЕД успешно успява да реализира.  Фабрика за матраци ТЕД непрекъснато усъвършенства своите продукти, въвежда нови технологии и машини на световни лидери и разширява пазарния си дял не само в България, но и в Европа. През 2005 година фабриката започва производството на пружинни пакети от индивидуално пакетирани пружини тип “pocket spring units”. Всяка една пружинка е пакетирана поотделно в джоб от нетъкан текстил, а всички пружинки са съединени посредством 100% еластична връзка. До края на 2006 г. компанията се превръща в най-големия производител на пружинни пакети на Балканския полуостров. Фирмата внедрява и най - новата технология за производство и пакетиране на матраци - Roll Packed, което я прави първата в България, която предлага висококачествен пружинен матрак в удобна опаковка, сгънат на руло.

Най-ценният капитал на ТЕД са служителите. Компанията инвестира в тяхното развитие и непрекъснато усъвършенстване. Ето защо работещите във всички отдели влагат най-доброто от себе си и ние не се колебаем да признаем, че именно те придават най-голяма стойност на компаниятa. ТЕД развива потенциала на служителите си като изгражда бъдещите лидери на компанията. Най-големият производител на матраци у нас осигурява прекрасни възможности за професионално и кариерно развитие – повечето от мениджърите на ТЕД са развили лидерския си потенциал и мениджерски умения именно в компанията. Всички 340 служители на  „ТЕД БЕД“ ЕАД Ще пътуват безплатно до работното си място и обратно. Разходите ще се покриват със средства по проект „На път“, който се финансира по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Това каза Теодора Вълчанова, Маркетинг Мениджър на фирмата, на пресконференция в пресклуба на БТА – Пловдив. Проектът е част от социалната програма на компанията за осигуряване на отлични условия на работа за хората. Реализирането му ще започне в началото на април и ще продължи до 15 февруари 2015 година. Той е на стойност 40 335 лева и се покрива на 100 процента от оперативната програма. Чрез проекта се пестят средства както на служителите, така и на фирмата, която до момента поема част от транспортните им разходи. Работниците ще бъдат обслужвани от два автобуса, микробус и лек автомобил, като ще се разшири периметърът на услугата в Пловдив и в същото време ще обхване и други населени места, сред които е град Раковски. Поради отдалечеността на производствената база от Пловдив и липса на обществен превоз, тя и в момента осигурява транспорт, но от главните пътни артерии в града, като служителите сами поемаха разходите до определените точки. Освободеният чрез реализирането на проекта финансов ресурс на фирмата ще й позволи да развие в по-голяма степен социалната си ангажираност към служителите. С една част от средствата ще се подобри квалификацията на заетите, важно обстоятелство предвид повишената конкуренция на пазара, на който оперира „ТЕД БЕД“ ЕАД, коментира Теодора Вълчанова. Освен подобряване на условията на труд, чрез проекта „На път“ компанията цели да постигне и устойчива заетост и да повиши мотивацията у служителите да останат във фирмата. Това е поредният проект на компанията финансиран по европейски програми. През 2008 година с европейски средства е построена базата на ул. Голямоконарско шосе, а две години по-късно е закупено и оборудването с проект.

Матраци Тед - защото са удобни !

 

Фабрика за матраци НАНИ

Матраци Нани са българска марка производител на еднолицеви, двулицеви матраци и продукти за спалня! Марката Нани се произвежда от фирма Паралел ЕООД със седалище град Севлиево. През изминалите до сега години от производството на първият матрак Нани фирмата изгражда много добро логистично обслужване като изгражда складови бази в почти всички големи областни градове. За кратък период от времето матраците Нани се популяризират и марката става една от водещите марки за производство на матраци в България! С огромно желание хората отговорни за производството на матраци с лого Нани продължават да създават модели, които позволяват на хората да спят и релаксират комфортно, да намират и изпитат върху себе си качествените продукти, съответстващи на физическото и емоционалното им състояние, да се насладят на времето определено им за отдих, водейки ги към благополучие.
„Главна цел на матраци Нани е максимално удовлетворяване на клиентите, а най-добрата им реклама е тяхната последна дума.”
С огромен ентусиазъм матраци Нани ползват натрупаните умения, като изучават техническите нововъведения, внедряват нови предложения, правят изобретения и актуални дизайнерски решения и стават все по-добри и в работата си и в живота. Благодарение на това компанията постоянно се развива, придавайки огромно значение на хората и новите технологии, разширявайки организационната структура и защитавайки имиджа си на висококачествен производител, постоянно търсещ признание в цял свят. Най - важният елемент в рецептата за добър сън е матракът. Затова в своето производство,  матраци Нани, продължават да посвещават специално място на матраците. Моделите им отговарят на разнообразните индивидуални потребности на хора с различно телосложение и нужда от почивка. Постигат всичко с многогодишен опит и наблюдения, качествени материали, внедрени научни разработки и най - модерни машини. За производство на матраци Нани се грижат световни лидери като: немските “HENNECKE’’ и “FECKEN-KIRFEL”, американската “GRIBETZINTERNATIONAL”, италианската „RAM ELECTRONIKA” За да изпълним всички Ваши желания и мечти за удобство и комфорт ние непрекъснато търсим най - новите достижения в световен мащаб по отношение на материали, машини и технологии. Като завършваща облика и комфорта на матрака се явява дамаската на калъфа. Затова работим със световните лидери в текстилната промишленост DESLEE CLAMA. Човек едва ли може да мечтае за нещо по - съвършенно в това отношение: Изключителната здравина, обемната и мека структура на плата осигуряват приятен допир и комфорт ;Въздухът в обемно обработените влакна поема и поддържа топлинната енергия от тялото, като намалява изпотяването и осигурява оптимално спокойствие /висок термален ефект и изолационен капацитет; Специалните обработки премахват статичното електричество, увеличават достъпа на кислород и оттам подобряват кръвообращението; Обработката с АЛОЕ ВЕРА създава противовъзпалителен ефект, отблъскваща домашния прах и различни хапещи насекоми; Антибактериална обработка /предпазва от 644 вида бактерии и гъбички; Напълно екологичен, биологично разпадащ се продукт; Изискан дизайн и моден външен видТова, което сте желали вече е факт. Колекцията с право е наречена „Крал на всички текстили”! Материалите, с които работят матраци Нани са с високо качество, защитено със сертификати. Някои от тях произвеждат сами, други са дело на водещи европейски компании. Гаранция за спокойния ви сън са солидния опит и високият им професионализъм, градени във времето. Качеството на продуктитe на матраци Нани е гарантирано със сертификати и патенти.Матраци НАНИ са удобни, комфортни и практични матраци, които освен качествените и модерни материали използвани в производството им са и на много добри цени. Благодарение на професионалният екип, фирма НАНИ успешно продължава да произвежда за вас комфортни и практични изделия за добър сън. Фабриката работи с материали съобразени с индивидуалните предпочитания на потребителя. Фирмa НАНИ гарантира високо качество, изчистени дизайни и изключителни технологии, затова продуктите са добро решение за дома, хотели и къщи за гости. Всички модели матраци „НАНИ” са проектирани и предназначени да удовлетворяват Вашите потребности за пълноценна почивка и сън. Ползвайте матрака както ви е удобно, но само по предназначение. Не го използвайте като трамплин или батут. Това може да повреди конструкцията му и да доведе до прекратяване на гаранцията. Не се опитвайте да сгъвате матраците с пружини. Това може да повреди пружинния пакет и да доведе до прекратяване на гаранцията. Веднъж развит (разопакован) матрака не може да се навие на руло при домашни условия. Това може да повреди дамаската и сърцевината и да доведе до прекратяване на гаранцията. Не използвайте матрака на пода или извън леглото. Това може да доведе до зацапване, образуване на мухъл и до прекратяване на гаранцията. При нормална експлоатация Вашия матрак не би трябвало да се изцапа продължително време. При евентуално замърсяване може да се почисти със сух парцал, мека четка или влажна гъба с минимално количество почистващ препарат предназначен за почистване на тапицирана мебел. Избягвайте силното навлажняване, което може да увреди материята. При модели със сваляеми калъфи се препоръчва пране при ниска температура или химическо чистене. За да се избегне захабяването на дамаската Ви препоръчваме използването на надматрачна стелка и/или шалте, което ще намали износването и механичните увреждания. Не използвайте 100% синтетични чаршафи и стелки с понижена въздухопропускливост. Проветрявайте матрака редовно. Това предотвратява възможността влагата от човешкото тяло да взаимодейства неблагоприятно с дамаската на матрака и удължава живота му. Влаганите материали за тапициране във всички модели матраци НАНИ са от най - високо качество. Въпреки това в процеса на експлоатация те претърпяват някой минимални геометрични изменения.Те са съобразно нормите на EN – БДС. Редовно обръщане и завъртане на матрака отдалечава тези визуални деформации във времето.

Матраци Нани - сбъднат сън !

 

Фабрика за матраци Блян

Първите двулицеви непружинни матраци произвеждани в България са матраци Блян, създадени през 1994 г. Марката Блян притежава оригинален сертификат за ортопедичност с което се познати на българският пазар и като медицински матраци. През 2010 година матраци Блян участват в изложението на Международен Панаир - Пловдив и печелят златни медали с моделите ИНАЙЯ и АМАР от луксозната серия 1001 НОЩ. Марката Матраци Блян предлага на пазара в България две основни линии: серия Модерен дом и серия 1001 нощ.
Серията Модерен дом е предназначена за модерните градски хора със съвременно мислене. Моделите от тази серия са практични и комфортни. Те са идеално решение за обзавеждането на Вашия дом.
Серията 1001 НОЩ символизира комфорта и лукса на приказните дворци. Матраците от тази серия биха задоволили и най-претенциозния клиент, с богатата си струкура, висок клас на изработка и скъпи материали.
Матраци Блян предлагат и ортопедични матраци за деца и бебета - перфектната грижа за здравословния сън на Вашето дете. Марката Блян предлага също и богат избор от аксесоарни продукти за спалня - завивки и възглавници. Колекция 1001 нощ – бутикова серия, която символизира лукса и комфорта на приказните дворци. Специално внимание обърнахме и на използването на продукти от природата, за да живеете в синхрон с естествената за човека среда. Матраците от тази серия биха задоволили и най - претенциозните и изискани клиенти с високия клас на изработка, богата структура и скъпи материали.

Матраци Блян - за да се събуждате с усмивка !

 

Фабрика за матраци Парадайс

Българската фирма НЕКРАТО ЕООД е създадена през недалечната 2001 г. Главна дейност на фирмата е производство на еднолицеви, двулицеви и тапицирани френски легла тип хотелско легло. Матраците на фирма НЕКРАТО ЕООД са познати на българският пазар под името матраци Парадайс. За кратък период от време матраци Парадайс изграждат добра дистрибуторска мрежа и заемат едно от местата на качествените производители на матраци в България. Матраци Парадайс се произвеждат от вискокачествени и екологични материали, които гарантират спокоен и здравословен сън. Марката матраци Парадайс се стреми и изцяло е нсочен към постигане на по - високо качество, като се прилагат всички нововъведения в производството на матраци по света. Разполагат и със сертификати за качество на своите продукти! След тежкия и уморителен ден всеки има нужда да релаксира, да разпусне, да изхвърли напрежението от себе си и да се отпусне в приятна атмосфера. Прадайс дава всичко това, че даже и още. Фирма Некрато, която произвежда продуктите с марка Парадайс е първата, която разчупва стереотипите за матраци правейки нововъведения на пазара с новите си продуктови линии. Вече всеки двулицев матрак може да бъде облечен в новите ни дамаски, които са обработени със специални покрития. Можете да се насладите на уникалните дамаски от алое вера, дамаска със специално нанопокритие от тефлон, лавандулова дамаска или дамаска coolmax. Добре дошли в света на лукса и комфорта с новите ни дамаски, които ще удовлетворят и най - претенциозният клиент. Дамаската обработена с натурален екстракт от алое вера действа омекотяващо и регенериращо на кожата, като поддържа естественият и баланс. Дамаската със специално нанопокритие от тефлон предпазва матрака от проникването на течности, прах и микроби. Дамаската с лавандула съдържа нано капсули с есенция от натурална лавандула, която се освобождава при всяко търкане, оставяйки усещане като след аромотерапия. Дамаската Coolmax е мека дишаща и приятна на допир, предлагаща отлична терморегулация, отстранявайки влагата от вашия матрак. Докато релаксирате върху някой от матраците облечен с най - новите дамаски вие сякаш се пренасяте в друг свят, който съществува само в приказките. Именно в това се крие вълшебството на тези продукти. Те ни карата да забравим действителността, да се оттърсим от проблемите си и да превъзмогнем стреса. Няма нищо по - добро от това да се чувстваш комфортно в кожата си, да си в хармония със себе си. Предлагаме ви всичко това на достъпна цена подплатено с неоспоримо качество и огромна доза лукс и стил. Веднъж опитал продуктите с марка Парадайс ти никога няма да се откажеш от тях, те ще станат част от теб, от ежедневието ти, от живота ти. Лека нощ и спокойни сънища с матраци Парадайс.

Матраци Парадайс - всяка нощ в рая !

 

Фабрика за матраци Магнифлекс

MAGNIFLEX Италия е основана от Джулиано Магни преди повече от петдесет години, когато е започнал да прави матраци в една стая в къщата си в Прато. Днес бизнесът е управляван от неговите трима синове Александро, Фабрицио и Марко, въпреки че Джулиано продължава да участва. Джулиано все още е смятан за един от основоположниците на бизнеса с матраци в света и притежава оригиналния световен патент за вакуумирани и пакетирани на руло матраци. За повече от 50-годишната история на развитие на компанията MAGNIFLEX, благодарение на големите инвестиции в проучване, проектиране и разработки, компанията присъства в над 70 различни световни пазари с осем демонстрационни зали в Флоренция, Ню Йорк, Токио, Кипър, Сингапур , Дубай, Прага, Киев. Всепризнато е мнението, че най - добрите матраци в света са произведени в Италия. След сливането MAGNIFLEX SpA и Alessanderx SpA, група Magni (Magni) стана най-големият производител на матраци в Италия. Днес компанията предлага широка гама от продукти за различни групи клиенти по целия свят. Magni групата е известна на вътрешния и международните пазари под марката MAGNIFLEX, PierCardin, Materassi & Materassi, Dormir и Relaxsan. Дружеството през последните години е постигнала впечатляваща скорост на вътрешния и външния пазар, присъства на пет континента, колекцията матраци се състои от повече от 50 различни линии матраци, повече от 20 000 000 хора по целия свят спят на матраци произведени от фирма за матраци MAGNIFLEX. Преди повече от половин век назад, италианецът Giuliano Magni създава в родният си град Прато малък магазин за матраци, и го регистрира под името MAGNIFLEX (Магнифлекс). В рамките на няколко години, благодарение на усилената си работа и отличният си бизнес нюх, предприемачът съомява значително да разшири своето производство и продажби на пазара. Но истинската повратна точка в историята на компанията MAGNIFLEX (Магнифлекс) възниква през 80-те години, когато фирмата патентова и въвежда в производство едно блестящо изобретение "херметически упакован" матрак, направен от устойчив, еластичен материал. Новите матраци се оказали толкова удобни, трайни, практически и непретенциозен, че били разпродавани мигновенно. За да се отговори на търсенето, компанията MAGNIFLEX (Магнифлекс) увеличава производството си от 800 до 2 000 матраци на ден! Значителна част от печалбата на дружеството MAGNIFLEX (Магнифлекс) инвестира в научни изследвания и развитие на нови материали за производство на матраци с такива качества, които са най-добри за сън и почивка. Сред иновативните изобретения на компанията са въвеждането на материалите латекс и ултралатекс, които радват потребителите си с своя комфорт и превантивно-лечебни свойства. Днес, матраци MAGNIFLEX (матраци Магнифлекс) са толкова навлезли и твърдо са се установили в живота на европейците, които са станали неразделна част от много пословици и поговорки. Когато наскоро един от водещите италиански телевизионен канал попита своите зрители до името на най-добрия продукт в съотношение цена / качество, по-голямата част посочи фирма за матраци MAGNIFLEX. Днес, компанията MAGNIFLEX (Магнифлекс) е с нов завод в град Прато (на няколко километра от Флоренция) върху площ от 30 000 кв. м, като произвежда повече от 10 000 матраци на ден! Това е най-голямата и технологично най-напредналата фабрика за производство на матраци в Европа. Ние твърдо вярваме, че средата на сигурност за нашите работници и нашите клиенти, както и опазването на природните ресурси на Земята трябва да бъде неразделна част от производствения процес. При избора на материали, които са най-тежките тестове за качество по отношение на опазването на околната среда, можем да допринесем за опазването на планетата. MAGNIFLEX разполагат с изследователска лаборатория, където се разработват нови продукти за спане, с цел постигане на основната ни цел - да осигури максимален комфорт на хора със специални нужди. Ние провеждат тестове и да използват само висококачествени материали, сертифицирани от най-големите европейски изследователски лаборатории, в сътрудничество с компании като LGA и Dupont. Компонентите са тествани за запалимост и сертифицирани в съответствие с вътрешните стандарти и норми. Освен това, всички наши продукти са сертифицирани от ОКО-test, който гарантира липсата на алергични вещества, които могат да бъдат животозастрашаващи и да имат сертификат за TUV, което гарантира качеството на използваните материали в производството, тъй като ние хигиенизирам всички наши платове, за да се предотврати разпространението на бактерии акари и гъбични инфекции. "Точно като една добра диета подхранва тялото, подхранва ума когато е в покой." Това е философията и целите, преследвани от инженерите на MAGNIFLEX при създаването на продукти за съня. MAGNIFLEX активно работят по научни изследвания в областта на сън и почивка, а също така пишат статии за различни списания по темата. MAGNIFLEX непрекъснато проучват нови методи и материали, и на базата на тези изследвания, те създават едно легло, което ще подобри общото благосъстояние, увеличаване на засилване ефекта на сън