0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Матраци според вида на използваните материали


1. Пружинен пакет Бонел (Bonell)

 

Пружинният пакет е основата, която осигурява  поддръжка за вашето тяло. Пет фактора оказват влияние върху степента на  комфорт, поддръжка и издръжливост на матрака: броя на пружините, тяхната форма, размера на използваната тел, броя на навивките във всяка пружинка и разпределението на пружините. Крайният ефект е резултат от взаймодействието на всички тези фактори. Пружинните пакети имат доказано приложение и в меката мебел. Те се използват за основа на седалките на канапета, фотьойли, разтегателни спални.

 

Какво представлява пружинният пакет Бонел?

Това са много пружини, свързани една за друга. Матраците с такъв пружинен пакет са много популярни и търсени, най-вече заради доброто съотношение между качество и цена. Те имат сравнително дълъг живот и осигуряват здрава опора.

 

Матраци Бонел

Всички матраци с пружинен пакет Бонел   Матраци с пружинен пакет Бонел

 

Джоб – система (pocket spring units)

 

Тази технология е революционна поради факта, че променя из основи характеристиките на всички видове пружинни пакети, използвани преди нейното изобретяване. Тук всяка една пружинка е поставена в специален джоб, изработен от текстил, а всички джобчета са съединени посредством еластична връзка. Така свързани, не е възможно да се получи пропадане на матрака на места, както се случва със стандартните пружинни матраци. Tази система е с доказано най-дълъг живот и осигурява перфектни експлоатационни качества на матрака, без загуба на ортопедичност и комфорт, в продължение на години. Когато спим на този вид матраци, всяка пружина реагира на контурите на нашето тяло.

 

Матраци с покет пружини

Всички матраци с Покет пружини
Матраци с покет пружини

 

Полиуретанова пяна

 

Този вид матраци са изработени от един или повече пласта полиуретан, които могат да бъдат с различна плътност, конструкция или цвят. Колкото е по-голяма плътността на пяната и броя на пластовете в матрака, толкова по-добре за качеството на този вид матраци, затова и цените им варират в по-големи граници. Всичко зависи от плътността на самата пяна и броя на пластовете в матрака. За всички модели матраци с такава пяна, просто се поинтересувайте за гаранционният срок - колкото е по-голям, толкова е по-голяма и плътността на пяната и качеството на матрака като цяло. Някои от пластовете пяна може да са профилирани, с цел по-голяма еластичност и за да се получи донякъде ефектът на пружината.

 

Полиуретанови матраци

Всички полиуретанови матраци
Матраци от полиуретан

 

 Латекс (Пенолатекс)

 

Това е един от съвременните и иновативни материали, използвани в матрачното производство. Произходът на пенолатекса е от влажните джунгли на Южна Америка от сока на дърво на име Hevea Brasiliensis, което местните наричат каучук. Съвременните латексови матраци са комбинация от синтетичен и натурален латекс. Този материал е с пореста структура, осигурява нормална циркулация на въздуха в матрака и предпазва от мухлясване. Дишащата материя е особено подходяща за топлите месеци и високите температури, когато има опасност от запарване. А през зимата, матраците запазват топлината и ви осигуряват приятен релакс.

Латексът отговаря на формата на тялото, като се гарантира правилното положение и подкрепа на гръбнака. Оказва по-малко напрежение върху тялото, което води до по-малко въртене и нагласяне, а в резултат – спокоен и подмладяващ сън. Наистина, този вид материал е с едно несравнимо усещане!!! Друга уникална характеристика на латекса е, че е почти неразрушим, затова и има латексови матраци с доста големи гаранции - в порядъка на 15 години.

 

Латексови матраци

Всички латексови матраци
Матраци от латекс

 

Мемори пяна (Memory foam)

 

Мемори пяната е "S"-класата при матраците. За произхода й ще прочетете едно и също навсякъде - че е продукт, който е измислен от НАСА, още през 70-те години на миналия век, за скафандрите на астронавтите, за да ги пази от претоварване при излитането, защото ги обгръща. Макар и мемори пяната да се използва отскоро в производството на матраци, този материал има доказани предимства пред останалите.

Какво е мемори пяна? Това е материя, която "помни" и е силно приспособима към тежести. При натиск заема формата на предмета, който я притиска и, когато натискът спре, тя възвръща предишната си форма. Това всъщност е идеалната материя за матрак, който ще ви обгръща докато спите и ще позволява на тялото да застане както пожелае. Тя заема правилната форма около него и остава така.

Мемори пяната е мек материал и затова се комбинира с други видове пяни, за да се постигне различна твърдост. Така че тя се представя най-добре, когато е като пласт над по-твърди, поддържащи материали. Ето защо, вие ще намерите матраци, при които мемори пяната е 2, 3, 5 и т.н. сантиметра слой върху друга, по-твърда основа. Има и изцяло мемори матраци, но те са доста меки. Мемори пяната ви дава усещането, че сте в безтегловност и обвива тялото ви в комфорт... сякаш спите върху облак!

 

Всички матраци с мемори пяна
Матраци с мемори пяна


6. Кокосова вложка


Кокосовите влакна се извличат от кората на кокосовите орехи, като се използват за изработка на висококачествени материали, използвани за производството на въжета, текстили, подови настилки и други. Кокосовите влакна са напълно разградими и екологични. Вложките, които се изработват от кафяви влакна, се използват и в матрачното производство поради добрите си абсорбиращи качества и водоустойчивост. Те придават специфична твърдост на матрака и различен тип комфорт. Кокосът е материал, който осигурява изключителна издръжливост на матрака.

 


Конски косъм


Вложката от конски косми се изработва от гривата или опашката на коня. Конските косми са широкоизползван материал още от 1800 година, както за вложки за легла и матраци, така и за тъкани. От тях са се изработвали и четки за бръснене. Съществуват различни разновидности по отношение на твърдостта на косъма, в зависимост от това дали е взет от гривата или опашката на коня. Качеството зависи също от начина на обработка. През 1700 година от конски косми са се изработвали перуките на високопоставените лица в двора. Предимството на конския косъм е, че не се сплесква при натиск.