0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Възглавница за деца

►►Разгледайте всички модели детски възглавници

 

Кога детето се нуждае от възглавница?

Добре е децата да започнат да използват възглавница след 2-годишна възраст, защото тогава вече могат да контролират главата си и могат да се обръщат сами.


Кои са причините, поради които трябва да избягваме възглавницата за деца в по-ранна възраст?

През първите 3-4 месеца от живота си бебета спят доста часове. Тъй като не умеят да контролират тялото и главата, резултатът при използване на възглавница би бил лоша позиция на тялото, която би засегнала по-нататъшното им развитие. Обикновено детето трябва да започне използването на подходяща детска възглавница, едва когато се раздели с кошарата и започне да спи на свое собствено легло.


Възглавници за деца - снимка


►►Разгледайте всички модели детски матраци

 

Как да изберем подходяща възглавница?

1.Първата стъпка е да изберете възглавница без алергени от 100% памук или латексови възглавници.  Добре е да избягвате възглавници от пух, защото са опасни и могат да предизвикат алергии.

2.Трябва да бъдете особено внимателни при избора на размер на възглавницата за Вашето дете. Тя не трябва да е с този на възглавниците за възрастни. Подходящият размер за детска възглавница варира между 30-40 см дължина и височина между 5-7 см.

3.Анатомичните възглавници е добре да се използват от деца над 5-годишна възраст. По време на тази възраст гръбначният стълб и особено вратът на детето имат нужда от възглавница, която да подпомага правилната им позиция по време на сън.

4. Важен е и матракът, на който спи детето. Той трябва да е удобен и да осигурява спокоен сън. Добре е детето да спи на матрак със средна степен на твърдост.

5. За да разберете дали дадена възглавница е подходяща, натиснете с ръка средата й, за да прецените колко бързо възвръща формата си. Ако възглавница не възвръща формата си или я възвръща бавно , това означава, че е  прекалено мека за Вашeто дете. Ако възглавницата се нуждае от повече време, за да възвърне формата си, това означава, че тя е прекалено стабилна и не би била удобна за него.