0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Как да изберем матрак за възрастен роднина?

Ако четете тази статия, вероятно сте в търсене на правилния матрак за възрастен роднина, или вие самите сте в напреднала възраст и не знаете кое е най-доброто за вашия здравословен сън. С напредването на възрастта, хората се научават да подтискат различните болки и дискомфорт, които живота им причинява. Дори и да са избегнали сериозни наранявания или хронични заболявания, понякога се чувстват сковани, но си мислят, че това е нормално и е част от оставяването. Проблемът е, че приемането на тези признаци за нормални, пречат на хората над 60 години да вземат необходимите мерки, за да подобрят своето ежедневие. Това важи с пълна сила и за съня. Заради образа, който филмите и телевизията са изградили на тази възраст, много от хората смятат, че е нормално да не спим добре, ако сме над 60 години. Това съвсем не е вярно, и независимо от напредналата възраст, човек все още се нуждае от поне 7-8 часа сън всяка нощ. Истината е, че неспокойния сън не е неизбежна част от остаряването.


Матрак за възрастни роднини


Лукс или необходимост е добрият матрак?

Няма съмнения, че потребителите над 60 години изпитват по-големи затруднения да разпределят бюджета си и това е особено характерно за пенсионерите или тези, които работят на половин работен ден. Всъщност, много от възрастните ни роднини смятат, че нямат достатъчно пари за нов матрак. Затова, е отлична идея ние да им осигурим ново място за сън. Но как да разберем, че наистина имат нужда от нов матрак? Отговорете на следните въпроси:

  • Често ли ви се оплакват, че са се събудили със схващане или болка?
  • Споделят ли, че се събуждат с болка в кръста, която я е нямало вечерта?
  • Сегашният им матрак по-стар ли е от 10 години?

Ако сте отговорили положително на тези въпроси, значи е време да зарадвате своя близък в напреднала възраст с нов матрак.

Разгледай матраци с намаление до 60% тук: https://mattro.net/матраци-с-намаление-до-60%


Средства за матраци


Пет типа матраци за хора над 60 години

Матраци с мемори пяна

В последните години, матраците с мемори пяна набират все по-голяма популярност. Те имат много и различни предназначения, които да помогнат на по-възрастните потребители. На първо място, те имат уникалното свойство да разпределят тежестта на тялото, което помага за редуциране точките на напрежение. Освен това, никой от партньорите не пречи на другия.

Пружинни матраци

Матраците с пружини също са особено популярен вид. Те са на пазара от много дълго време и има наистина много подвидове, от които да се избере. Но трябва да се избира много внимателно. Не е задължително матрак от висок клас, с множество пружини да донесе необходимия комфорт, но ако изберете по-достъпен вариант, с по-малко пружини, той може дори да не издържи на теглото ви.


Материали за матраци


Латексови матраци

Ако лекар препоръчва на вашия близък да спи на по-твърд матрак, латексов модел е добър избор. Латексовите матраци имат повече предимства от мемори пяната, като естествена антибактериалност, но наистина са с малко по-стегната консистенция и се усещат малко по-твърди. Ако човекът, за който избирате матрак, страда от болки във врата или се притеснява да не му е прекалено горещо през нощта, матрак от латекс е най-добрият избор за него.

Подматрачни рамки с различни опции

Много от потребителите над 60 години не се чувстват комфортно да лежат на равна повърхност или прекарват повече време в леглото. За тях е много добър вариант да се изберат рамки с различни опции. На пазара има огромно разнообразие от подматрачни рамки с повдигане на главата, на краката, или на няколко части едновременно. Така, вашият близък може да гледа телевизия, да чете в леглото, или да лежи в най-удобната позиция.


Матраци за възрастни роднини


Отидете заедно в магазин за матраци

В крайна сметка, няма общовалидно правило за избор на правилен матрак за възрастни, тъй като всяко тяло е различно. Поговорете с близкия си, чийто сън желаете да подобрите. Попитайте го за всички негови навици, свързани със съня, съобразете се и с медицинското му състояние. Определете бюджет, който може да отделите, тъй като ще ви бъде по-лесно, при покупката. Придружете своите близки в магазина и ако е необходимо, задайте всички интересуващи ви въпроси на продавач-консултантите. Нека човекът, за който пазарувате да полежи, колкото е необходимо върху матраците в магазина, за да определи най-удобния за себе си.

Сравнете цените

Тъй като вие осъществявате покупката, не забравяйте да сравните и цените онлайн. В интернет магазините често се предлагат по-ниски цени, безплатна доставка, а понякога и подаръци. Направете най-изгодната сделка.

Неспокойният сън не е нормален нито за хората над 60, нито за която и да е възраст. С напредването на възрастта, сънят и здравето ни изискват повече внимание. На по-възрастните им се налага да се съобразяват и с медицинското си състояние, което може и да им пречи да спят нормално. Така че, не се колебайте. Последвайте нашите съвети и осигурете спокойни старини на своите близки.