0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Кои са предимствата на латексовите възглавници?


Има толкова много различни материали, използвани във възглавниците, но кой може да определи кой е най-подходящият за вас? Една популярна опция са възглавниците от латекс. Латексът се използва за създаване на по-мека, по-гъвкава, по-здрава възглавница, както е и при латексовите матраци. Затова е и един от най-търсените материали, при продуктите за сън. Латексовите възглавници предлагат по-добри характеристики, осигуряват антимикробна и хипоалергенна защита и са по-удобни за спане, защото те не спарват, както правят други материали. Очевидно е, че всички продукти не са създадени еднакво.

 

►► Разгледайте всички модели възглавници


Предимства на латексовите възглавници


Би било невъзможно просто да избирате по свое желание, без да правите никакви изследвания и да предположите, че ще получите най-добрата възглавница. Това, което наистина трябва да направите, е да разгледате редица различни продукти, обикновено тези, които са най-продавани, и след това да сравните и контрастирате с вашия списък. В този конкретен случай, това включва извършване на някои внимателни и изчерпателни проучвания, за да разберете кой материал ще е най-удобен за вас.


Предимства на латексовата пяна


За да ви помогнем да намерите най-добрата латексова възглавница, нека започнем с информация за предимствата на латексовата пяна. Трябва първо да разберете откъде идва и какви са нейните свойства. Латексът се извлича от сока на специален вид каучуково дърво, по-специално дървото Hevea-Brasiliensis. Този вид сок, когато се преработва в пяна, има по-висока степен на еластичност. Това създава по-голяма гъвкавост. Латексът може да не предлага същото "потъващо" усещане като другите възглавници с пяна, но е чудесен материал за осигуряване на необходимата опора, за да поддържате правилното позициониране на главата, шията и раменете.


Латексови възглавници - правилна поза за сън


Натурален и синтетичен латекс


Натуралният латекс е много по-издръжлив от всеки друг материал, хипоалергичен е и устойчив във времето. Синтетичният латекс се изработва от изкуствени материали и имитира свойствата на естествения латекс. Предимството на синтетичната латексова пяна е по-ниската цена. По-голямата част от производителите предлагат възглавници с комбинирана пяна - натурален и синтетичен латекс.


Устойчивост и издръжливост


Възглавниците от латексова пяна обикновено са с много сходни характеристики като мемори възглавниците. Например, повечето модели са предназначени да поддържат формата си по същия начин, както са предназначени и мемори възглавниците. Разликата е, че латексовите постигат това, без да включват потенциални недостатъци, които съществуват при моделите с паметлива пяна. Латексовите модели запазват свойствата си, обикновено за период от няколко години без да се деформират. Отворената клетъчна структура и вентилационните отвори по ядрото на възглавниците поддържат свежест и хладина. Може също така да закупите възглавници, които са специално проектирани с анатомична извивка. Това може да ви помогне, особено ако страдате от хронична болка или постоянно, неприятно напрежение, защото старата ви възглавница създава твърде много точки на натиск.


Латексови възглавници - еластичност


Форми и размери


Традиционната форма - правоъгълник е най-популярната форма за възглавници и масово най-използваната. Моделите с анатомична извивка са с извита конструкция и образуват, така наречените, валяци под главата. Извивката отговаря на кривите на главата, шията и раменете, като същевременно осигурява непрекъсната, луксозна и ергономична поддръжка. Ето защо анатомичната възглавницата от латекс е изключително добра за облекчаване на болките в шията и раменете или главоболие.


Качество и ефективност


Благодарение на природните продукти, от които те са получени, латексовите възглавници са едни от моделите с най-високо качество, които някога са били произвеждани. Ако търсите нещо, което е екологично, трайно, хипоалергично и удобно, няма по-добро решение. Също така, допълнителна полза от този материал е, че може да се промени в почти всяка форма, така че независимо дали е традиционна или анатомична възглавницата, която ще изберете, тя ще осигури необходимото удобство и опора.