0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Защо да изберем двулицеви матраци?


Защо да изберем двулицев матрак


Разлика между еднолицев и двулицев матрак


Една от главните дилеми, пред които сме изправени избирайки нов матрак е дали да бъде еднолицев или двулицев. Основната разлика между двата вида матраци е, че еднолицевите разполагат с рамка, която е вградена, т.е. не е необходимо да закупувате такава допълнително. За двулицевите модели матраци е задължително в случай, че нямате рамка, да закупите, за да осигури проветряване на ядрото, независимо от какво е съставено то.


Нови двулицеви матраци с 60% намаление вижте тук: https://intershop.bg/матраци-с-60%-намаление


Предимства на двулицевите матраци


Двулицевите матраци имат по-дълъг живот


Купувайки нов матрак, всеки се надява да го използва по-дълго, особено ако сте заложили на по-скъп вариант. За разлика от еднолицевите модели, двулицевите гарантират много по-дълъг период на експлоатация. Това е така, защото обръщайки ги и завъртайки ги редовно, те се износват по-равномерно и много по-бавно.


Двулицеви матраци - завъртане

Двулицевите матраци предлагат лятна и зимна страна


Повечето модели матраци от този вид обикновено предлагат две страни, подходящи за по-топлите и по-студените сезони. В повечето случаи лятната страна е с дамаска от памук, който гарантира комфорт и абсорбира отлично влагата. Някои матраци с мемори пяна пък имат охлаждащ ефект, който осигурява приятна свежест и прохлада в леглото през лятото, предотвратява потенето и подобрява съня. Зимната страна пък има съдържание на вълна. При някои модели зимната страна има добавен слой мемори пяна, която реагирайки на топлината на помещението и на спящия, запазва топлината и подобрява кръвообращението.


Двулицевите матраци предлагат страни с различно усещане и твърдост


За разлика от еднолицевите матраци, които имат само една страна за изполване, при двулицевите варианти употребата е от двете страни, като в повечето случаи разполагате с различни по усещане и твърдост лица. При някои производители като матраци Латекс ЕКОН имате възможността за двойните размери матраци, да изберете двете половини на матрака с различна твърдост. Този вариант е много удобен и при двойка с различно тегло. Матраци Magniflex пък предлагат уникална технология Dual Core, която при двойните размери означава индивидуален комфорт за всеки от спящите, т.е. двете половини на матрака могат да се разместват според предпочитанията на всеки един от партньорите.


Защо да изберем двулицев матрак - две различни страни


Двулицевите матраци предлагат по-голям избор на комбинации


Тъй като при двулицевите видове няма ограничение във височината, тяхното ядро може да бъде надграждано с най-различни материали, допринасящи по различен начин за добрия сън.


Двулицевите матраци са по-високи


В случай, че сте ценители на лукса, комфорта и скандинавската визия в спалнята, то определено при двулицевите матраци ще откриете най-високите матраци. Височината на матрака оказва влияние не само в интериора на спалнята, но и значително повишава чувството за комфорт и по-добър сън.


Двулицеви матраци - височина
Лесна поддръжка на дамаската


При еднолицевите матраци наличието на цип на калъфа е ако не немислимо, то поне рядко срещано. Затова пък двулицевите матраци в повечето случаи имат удобен цип, чрез който лесно може да поддържате чистота и хигиена в леглото.


Двулицеви матраци - поддръжка


Избор на подматрачна рамка в зависимост от вашето предпочитание


Еднолицевите матраци разполагат със своя подматрачна рамка, докато при двулицевите матраци може да постигнете екстра комфорт благодарение и на използваната подматрачна рамка. Тя може да бъде с различни опции: с повдигане на глава, повдигане на глава и крака, рамка с регулиране на твърдостта, с дистанционни управление и т.н. Това е удобно, особено ако обичате да четете книга или да гледате телевизия, докато почивате в леглото. Комфортът с избор на подобен тип рамка е гарантиран и за болни хора, които прекарват по-голяма част именно в леглото.


Разгледайте подматрачни рамки с промоционални цени тук: https://mattro.net/подматрачни-рамки-с-промоционални-цени


Двулицеви матраци - подматрачна рамка


По-лесно транспортиране


Някои от производителите предлагат своите двулицеви матраци на руло. Такива са например моделите на матраци ТЕД, матраци Магнифлекс и португалските матраци iSleep.

Двулицеви матраци - руло


Това олеснява транспортирането на продукта. Освен това той може да бъде съхраняван в този вид около 6 месеца, което означава, че може да закупите даден модел на изгодна промоционална цена и да го съхранявате лесно и удобно, докато настъпи моментът за смяна.