0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Изберете хибриден матрак!

Навсякъде, където се обърнете в наши дни, ще видите термина хибрид: хибридни автомобили, хибридни храни и сега, хибридни матраци. Това са най-новите модели матраци, които навлизат на пазара и много производители вече ги предлагат. Идеята да се комбинират различни видове материали в един феноменален матрак определено е невероятна. Модерно е в момента, повечето производители на матраци да наричат всеки матрак, в който са комбинирани пяна и пружини, хибриден. Въпреки това, истинските хибридни матраци са тези, които са направени от големи и дебели слоеве пяна отгоре и по-малко влакна или текстил. Затова, е важно да знаете какъв е истинският хибриден матрак и защо добива такава голяма популярност.

 

►► Разгледайте матрак Хибрид Гранде


Защо да изберем хибридни матраци


Какво е хибриден матрак?


Хибрид означава нещо, направено, чрез комбиниране на две различни неща. Това означава, че хибридният матрак е комбинация от две различни технологии за матраци. В повечето хибридни матраци ще намерите пружини, комбинирани с различни видове пяна. В повечето случаи, матракът е с покет пружини и латекс. В комбинацията може да има и мемори пяна. Повечето хора си мислят, че всеки пружинен матрак е хибриден. Това не е така, тъй като хибридните матраци имат много повече пяна, отколкото обикновените пружинни матраци. Трябва да мислите за термина "хибрид", като маркетингова стратегия за матрак с по-голям слой пяна. Преди да тръгнете да купувате матрак, е важно да знаете някои неща, които трябва да имате предвид при закупуването на хибриден матрак, за да сте сигурни, че ще закупите най-доброто на пазара. По надолу ще намерите нещата, за които трябва да проверите и да имате предвид, когато купувате хибриден матрак.


Хибридни матраци - пяна


Неща, за които трябва да се оглеждате при покупка на хибриден матрак


Комфорт


Има толкова много фактори, които трябва да имате предвид при закупуването на нов матрак, но комфорта е най-важният елемент. Купувате си матрак, защото старият ви вече е станал неудобен или просто искате такъв, който да отговаря на вашите нужди. Хибридните матраци не съдържат един и същи материал от долу до горе. Това означава, че трябва да разгледате всички материали внимателно, комфорта, който предлагат различните пластове, както и опората, която ще ви осигурят пружините или пяната. Идеята е, да се осигури комфортен слой, изработен от меки материали и поддържащ слой, изработен от здрав материал, който да създаде удобен матрак, с доста по-добро качество, отколкото матрак, изработен само от един вид материал.


Размер


Преди да купите хибриден матрак, трябва да имате предвид размера на леглото или наличното пространство в спалнята ви. Размерът не е само ширината и дължината, трябва да се има предвид също така височината или дебелината на матрака. Дебелината е свързана с комфорта и понякога колкото по-дебел е матракът, толкова по-удобно се чувстваме. Това обаче зависи от вида на използваните материали и от нивото на комфорт, който предлага матрака. Важно е първо да измерите точните размери на вашата спалня, преди да купите матрак, за да не се окаже, че матракът, който сте купили, няма да пасне на вашето легло.


Хибридни матраци - размери


Материали


Материалите, използвани за направата на матрака, ще допринесат в голяма степен за цялостния комфорт на продукта. В крайна сметка, най-важното за всеки е комфортът и колко дълго ще го имаме. Най-добрите хибридни матраци са тези, изработени от висококачествени материали, които са изработени специално, за да осигурят поддържане и удобство в матрака.


Плътност и твърдост


Освен материалите и комфорта, който предлага един хибриден матрак, другото, за което трябва да се оглеждате, е неговата плътност, твърдост или мекота. Плътността и твърдостта са най-вече въпрос на лични предпочитания, но е добре да знаете каква точно ще е твърдостта на матрака ви и дали той ще допадне именно на вас.


Трайност


Матракът не е нещо, което купуваме за седмица или месец. Някои матраци имат продължителност на живот повече от десет години, в зависимост от използваните материали и употребата. Като този вид матраци са по-скъпи от моделите с по-малка гаранция. Хубаво е, като купувате хибриден матрак, той да е изработен от качествени материали, които са издръжливи. Гаранцията, предложена от компанията, ще обясни много за живота на матрака.


Хибридни матраци - гаранция


Гаранция


Както беше споменато и по-горе в статията, гаранцията говори най-много за качеството на матрака и неговата трайност. Когато купувате хибриден матрак, той трябва да има най-малко 5 години гаранция, като по-добре е да гледате модели, които предлагат 10 години гаранция.

 

►► Вижте повече за връзката между качеството и цената


Цена


Когато пазарувате за хибриден матрак, трябва да обърнете внимание на важни неща, като например материали, използвани за направата на матрака и нивото на комфорт, което предлага. Въпреки, че тези неща са важни, вашият избор може да бъде ограничен от бюджета ви. Има модели матраци, които са с достъпни материали и добри качества, но има и хибридни матраци, които са изработени от най-качествените материали и по тази причина са по-скъпи. Имайте предвид, че най-скъпият матрак може да не е толкова добър за вас, а най-евтиният да се окаже не толкова лош. Важно е да спестите достатъчно пари, за да купите висококачествен хибриден матрак, който няма да ви се налага да сменяте скоро.