0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Лесни решения за по-добър и качествен сън с половинката

Не е изненада за никого, че споделеният сън е важен начин партньорите да се чувстват свързани. Много от двойките могат да живеят щастливо заедно, но сънят да е истинско мъчение. Средно един на всеки трима души споделя, че проблемният сън на партньора рефлектира върху качеството на личния сън. Ако половинката ви се е насочила към отделна стая, за да си отпочивате качествено, ето някои съвети, които просто биха могли да върнат хармонията обратно в спалнята и в отношенията ви.

 

►► Разгледайте матраци с Dual Core технология


Решения за по-добър сън


Проблем


Вашият партньор рита в съня си и ви събужда.


Решение


Уверете се, че вашият матрак дава на всеки от двама ви достатъчно пространство за сън. Ако споделяте двоен (размер - 160 х 200 см) матрак, тук е момента да споменем нещо, което не знаете: този размер дава на всеки от партньорите толкова място, колкото в детско креватче. Двойките трябва да имат легло с матрак не по-малък от кралски размер 200 х 200 см.


Проблем


Вашият партньор хърка и ви събужда през нощта.


Решение


Тъй като хъркането може да е част от сериозен здравословен проблем, първо се консултирайте с лекар. Ако хъркането на половинката ви се развива, опитайте да инвестирате в по-удобни възглавници против хъркане, спрейове или назални ленти за нос, предназначени да помогнат на хората да дишат по-лесно. Ако все пак хъркането продължи, най-добре да опитате с тапи за уши, вместо да спите в отделна стая.


Решения за по-добър сън - снимка


Проблем


Вашият партньор се върти и се обръща по време на сън.


Решение


Може виновникът да е вашият матрак. Ако той е остарял, амортизиран и неудобен със сигурност влошава качеството на съня. Оценете комфорта и изберете матрак, който осигурява нужната подкрепа на гърба и го подменяйте на всеки 5 до 8 години.


Решения за по-добър сън - комфорт


Проблем


Вашият партньор обича да се гушка, но вие не можете да се разделите с личното си пространство.


Решение


Компромис. Преди да заспите прекарайте известно време усамотени един с друг и след това се ориентирайте към сън.


Проблем


Схемите ви за сън не съвпадат. Лягате си по различно време.


Решение


Опитайте да намерите време за лягане, което е удобно и за двама ви. Ако партньорът ви си ляга рано, а вие сте нощна птица, опитайте да прочетете книга с помощта на нощна лампа, докато не ви се приспи. Ако вие сте този, който си ляга по-рано, бъдете внимателни след като се събудите и разсънвате. Поддържайте приглушена светлина докато половинката ви спи.


Решения за по-добър сън - компромиси


Проблем


Вашата спалня се усеща повече като офис, отколкото като място за спане.


Решение


Запомнете едно - вашата спалня е мястото, където трябва да се чувствате най-спокойни. Задръжте работата,  лаптопа, телевизора и телефоните извън спалнята си. Това създава много по-спокойна и романтична атмосфера и ще ви даде едновременно по-спокоен сън.


Решения за по-добър сън


Проблем


Партньорът ви има проблем с температурата и това затруднява съня и на двама ви.


Решение


Ако любимият ви човек предпочита по-прохладна среда за сън може да помислите за матрак с охлаждащ гел или спален комплект от естествен лен. По този начин няма да се налага да държите помещението студено и да чувствате дискомфорт. Ако пък половинката ви предпочита топлината, то може да се насочите към матрак със зимна страна за сън (обикновено дамаската е с вълна), или да се снабдите с олекотена завивка от гъши пух. Електрическото одеало също не е никак лоша идея.