0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Какво представлява системата за сън?


Просто казано, системата за сън е цял набор от продукти, които оказват влияние върху качеството на съня. Тя може да включва неща, които обикновено се считат за части от леглото (например матраци и рамки), както и спалното бельо и аксесоари (чаршафи, възглавници, протектори). Ако искате да подобрите качеството на съня си, не трябва да сменяте само един елемент, като нов матрак или подматрачна рамка. Трябва да мислите цялостно за вашата система за сън и как тя може да се погрижи за вас.


Система за сън


Матраците - ядрото на системата за сън

 

Правилният матрак е критична отправна точка за изграждането на вашата система за сън. Първо, трябва да определите размера, от който се нуждаете. След това, най-важната стъпка е да изберете нивото на комфорт, което е подходящо за вас и партньора ви:

 

- Твърд матрак: Максимално здрави и много устойчиви

- Средна степен на твърдост: Баланс между мекота и твърдост

- Среден към мек матрак: Удобна мекота, но предоставяйки добра опора

- Мек матрак: Меко усещане, като в облак


Матраците се предлагат също с различни материали - традиционните бонел пружини, мемори пяна или гел пяна, латекс или покет пружини. Изборът е изцяло ваш и е въпрос на лични предпочитания. Някои от най-удобните  матраци са иновативните хибридни модели, създадени, за да осигурят най-добрия комфорт по възможно най-лесния начин. Те правят това, с помощта на слоеве от покет пружини, мемори пяна, гел пяна, латекс, за да създадат най-доброто усещане.


Избор на матрак


Подматрачна рамка - основата на системата за сън


Добрата подматрачна рамка трябва да осигури солидна основа на леглото ви. Тя трябва да осигурява подкрепа, като също така не скърца, докато се движите през нощта. Много хора намират допълнително ниво на комфорт и подкрепа, като закупуват регулируеми основи или рамки. Това е много по-добре, отколкото да използвате възглавници или подложки, за да се повдигнете. Ако решите да си закупите такъв вид рамка, помислете за модели, които да са независими една от друга, за да може да е още по-удобно на вас и партньора ви. Може да закупите и модел матрак, който е разделен и предоставя различна твърдост и комфорт за всеки един от вас.


Възглавници и спално бельо - където системата за сън се среща с кожата ви


Възглавниците и спалното бельо, вярвате или не, също са част от системата за сън. Как вашата кожа се чувства при допир с тях е важна част от чувството ви за комфорт. Също така, различните материали задържат топлината по различен начин, така че възглавниците и спалното бельо имат огромен ефект върху вашата температура по време на сън. Още повече, подходящата възглавница може да осигури комфорт и подкрепа за много критични области на тялото ви: главата, шията, раменете, бедрата и други. Възглавниците, на които спите, се отразяват по начина, по който врата и гръбначният ви стълб се изравняват, което може да облекчи напрежението или пък да го усили. Не забравяйте да закупите модел, който отговаря на вашите нива на комфорт.


Система за сън - възглавници

 

Протектори за матраци - щитът за вашата система за сън


Протекторите за матраци са най-често пренебрегваната част от системата за сън. Те помагат за запазването на покупките ви в добра форма, не позволяват навлизането на пот или други течности, които могат да влошат матрака и леглото ви.

В крайна сметка, изборът, който правите за много от тези неща, ще бъде въпрос на личен комфорт и вкус. Но точката, която искаме да подчертаем, е, че не бива да мислите за тези неща поотделно. Вместо това помислете как различните части ще работят заедно. По този начин, добрият сън ви е гарантиран.