0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Изборът на възглавницаПитате се дали възглавницата ви трябва да бъде мека с пълнеж от пух или по-твърда? На анатомична или ортопедична възглавница да заложите? Може да вземете нова възглавница на случаен принцип, която да се окаже съвсем неподходяща за вас, затова проучете предварително въпроса!

Разгледайте възглавници на най-ниски цени тук: https://mattro.net/възглавници


Как да изберем подходяща възглавница


Възглавница, която се грижи за здравето ви


Специалистите съветват да сменяте възглавницата си на всеки 2-3 години, защото постепенно започва да променя формата си и резултатът е недостатъчна поддръжка на врата и главата. В крайна сметка, единственото, което получавате е само прах и бактерии, които могат да предизвикат алергии. Когато решите да я смените с нова, независимо от личните ви предпочитания, е добре да притежава следните характеристики:

- Да поддържа врата ви

- Да поддържа главата ви в права линия с гръбначния стълб

- Да е направена от качествени материали, тъй като влиза в пряк контакт с лицето ви и е близо до дихателните пътища (носа и устата)


Здравословни възглавници


Основни видове възглавници


1. Възглавници с гъши пух

Възглавниците с гъши пух и памучно покритие са сред най-предпочитаните. Това са по-меки възглавници, защото материалът, който съдържат е лек и се движи свободно във всички посоки, което го прави подходящ за врата, осигурявайки подкрепа и комфорт. Освен това тези възглавници притежават способността да се променят в зависимост от вашите нужди - например в зависимост от това дали спите по гръб, настрани или по корем. В случай обаче, че сте алергични към гъшия пух и пера, то по-добре ги избягвайте.


2. Латексови възглавници

Латексът се получава от специално третиране на сока от каучуково дърво и се счита за 100% естествен продукт. Възглавниците от латекс са гъвкави, не се деформират лесно и имат отворени канали, които улесняват вентилацията. Въпреки че латексът се счита за хипоалергичен материал, той може да предизвика алергии, дължащи се на химически примеси, които може да има в случай, че е използван синтетичен латекс. Тук в пълна сила важи правилото че за каквото платите, това ще получите. Най-евтини са възглавниците от синтетичен латекс, докато тези от естествен латекс са по-скъпи.


Възглавници от латекс и мемори пяна


3. Възглавници от мемори пяна

Пяната с памет премахва напрежението в областта на главата и шията, отпускайки мускулите. Понеже е термочувствителен материал, тя следва прецизно извивките, предлагайки удобство по време на сън. Този вид висок клас пяна се счита за антиалергичен продукт.


4. Възглавници от полиестер и силиконов пух

По-голям процент от възглавниците на пазара са пълни с този синтетичен материал. Дамаската им обикновено е памучна с примеси. Това е най-достъпното решение, в случай, че ви се налага спешно да подмените възглавниците или пък страдате от алергии.


5. Анатомични възглавници

Те са произведени със специални спецификации, които следват извивката на главата и предлагат пълна подкрепа и комфорт. Ако имате проблем с врата, консултирайте се предварително с вашия ортопед.


За какво да внимавате при покупка на възглавница?


Височина на възглавници


- Височината - Специалистите съветват, че възглавници с височина между 8-14 см са с идеална височина.

- Етикетът - На етикета е желателно да бъдат обозначени материалите, които са използвани във възглавницата, дали е антибактериална и името на производителя.

- Тип покритие - При избора на възглавници обърнете внимание на дамаската и инструкциите за пране и подръжка.


В крайна сметка какво да изберете?


Избр на възглавница според позата за сън


Ако нямате здравословини проблеми, може да изберете възглавница в зависимост от позицията, в която спите. Ако предимно спите по корем изберете по-меки и тънки възглавници, които ще позволят на шията и гръбнака да останат в една и съща права линия. Ако пък предпочитате да спите по гръб или настрани, подходящ избор са латексовите възглавници или възглавниците с мемори пяна, които са по-стабилна опора за главата.