0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Всичко за топ матраците


Удобното легло и подходящия матрак, несъмнено могат да се нарекат звездите във всяка една спалня. Има, обаче, още един много важен компонент, на който трябва да обърнем повече внимание, а именно топ матракът. Въпреки че, топерът не е задължителен, той ще ви предостави още по-голям комфорт и подкрепа по време на сън.

 

►► Разгледайте всички модели топ матраци на ниски цени


Всичко за топ матраците


Добре избрания топ матрак, несъмнено ще предаде по-добро усещане и по време на сън, и едновременно с това ще удължи живота на стария ви марак.


1. Не бъркайте топ матраците с протектори.


Топ матраците, както се подразбира от името, са продукти, които се поставят върху вашия матрак, за да подобрят усещането по време на сън. Основната разлика между топер и протектор е дебелината. Топ матраците варират от 3 до 9 см и предоставят на спящия комфорт по време на сън. Протекторите нямат тази функция, тъй като те са много по-тънки. Разбира се, може да комбинирате топ матрак и протектор, за да си осигурите едновременно комфорт и защита от зацапване на стария матрак.


Топ матрак - снимка


2. Какви са предимствата на топ матраците?


С годините, е нормално матракът да загуби първоначалните си свойства. Топерите няма да върнат изцяло комфорта на стария матрак, но със сигурност осезаемо ще подобрят усещането по време на сън. Трябва внимателно да обърнете внимание на твърдостта на топ матрака. Пример: ако матракът ви е много твърд, то трябва да изберете по-мек топ матрак.


Топ матраци - позиция на сън

 

3. Какви са различните модели топ матраци? 

 

Както при матраците, така и при топ матраците, може да открием разнообразни модели. Най-често срещаните материали, при изработката на топ матраци, са следните:

  
  • Латексови топ матраци - латексът е материал, който е известен със своята издръжливост и еластичност. Тези модели са със средна степен на твърдост или средни към твърди. Главното им предимство е, че осигуряват висока степен на ортопедичност и са подходящи за хора с пробеми в гърба и кръста.
 
  • Топ матраци с мемори пяна - мемори пяната е термочувствителен материал, който прецизно следва извивките на тялото. Усещането при този тип топери е по-меко и същевременно с това, осигуряват кофорт по време на сън.

 

  • Топ матраци с полиуретанова пяна - топерите изработени с полиуретан са, безспорно, едни от най-предпочитаните модели. Причината за това, може би е ниската цена. Но въпреки това, те отново предлагат опора и подкрепа на спящия.

 

  • Топ матраци от гъши пух - може би се досещате, че този тип топери се препоръчват за зимния сезон. Те са чудесен избор за хора, които предпочитат много меки модели матраци и топ матраци.

Топ матрак - сън

 

Избора на подходящ матрак или топ матрак е строго индивидуален. Ако имате специални изисквания, ви препоръчваме предварително да пробвате продукта или да се консултирате със специалист.