0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Спрете да правите тези 5 неща в леглото!


Ежедневно използваме леглото, в което спим за хиляди други неща, освен за сън. За секс, за гледане на телевизия, за хапване, а понякога дори и за работа. По-долу ще откриете 5 неща, които със сигурност не трябва да правите в леглото, в което спите, защото то трябва да бъде място само за сън и сексуални преживявания.


Не правете тези неща в леглото

Не гледайте телевизия преди сън в леглото


Най-често повечето от нас не гледаме нищо конкретно по телевизията, а оставяме телевизора включен с надеждата да заспим по-бързо. По мнение на специалистите обаче, това е най-лошото нещо, което може да правим в леглото. Облъчването на екрана намалява производството на мелатонин - хормона, който е отговорен за нашия сън. Включеният екран причинява неспокоен сън, който ще ви донесе само въртене, затова ви съветваме да изключите телевизора поне час преди лягане и да оставите грижата за спокойния ви сън на комфортната възглавница и любимия ви матрак.


Вижте полезни съвети за лесно заспиване тук: https://matraci-online.bg/как-да-заспите


Не гледайте телевизия в леглото

Прекратете яденето в леглото


Едва ли сте се замисляли за това, когато хапвате вкусно парче пица и гледате телевизия в леглото, но петната по спалното бельо са най-малкият проблем, който може да ви създаде похапването в леглото. Остатъците от храна по възглавниците, матрака и чаршафите, особено от сладки храни, могат да привлекат акари в ядрото на матрака, хлебарки и други вредни бактерии, които може да бъдат и много опасни за здравето ви. Така, че ако не искате да имате компания в леглото, оставете яденето за кухнята.

Не яжте в леглото
Не проверявайте социалните мрежи в леглото


Мобилните телефони, смартфоните и лаптопите облъчват изключително много. Това оказва влияние не само на качеството на съня, но и върху нашия вътрешен часовник. Добре познатата светлина, излъчвана от различните устройства, ще ви кара да се събуждате всяка сутрин изморени и неработоспособни, сякаш сте спали само час. Специалистите съветват не просто да не използваме телефони преди сън, но и да ги изключим и оставим в друга стая.


Вижте какво е влиянието на технологиите върху съня тук: https://matraci-online.bg/влияние-на-технологиите-върху-съня


Телефони в леглото
Не се нервирайте, прегръщайте се


Всекидневната работа изморява. Тя предизвиква стрес, нервност и психическо натоварване, дори когато сме вкъщи. За съжаление, от това страдат само хората около нас. Ако живеете на семейни начала с партньора си, опитайте се да загърбите проблемите в работата и вместо това да се отдадете на... прегръдки. Може да звучи странно, но прегръдките са полезни не само за отношенията ви, но и за постигането на по-добър сън, тъй като те освобождават ендорфин - хормон на щастието.


Не се ядосвайте в леглото
Не се занимавайте с нищо, свързано с работа


Повечето от нас мислят, че ако отговорим на 5 имейла в 21:00 часа, това ще ни направи по-продуктивни. Истината е, че работата в леглото, увеличава шансовете да прекарате поредната безсънна нощ. Затова се отпуснете и се наслаждавайте на комфорния си матрак, удобната възглавница, приятното спално бельо и оставете работата за следващия ден.