0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Какво трябва да знаем за матраците на руло?


В наши дни, много от предлаганите на пазара матраци се доставят навити на руло. Но различават ли се ролираните матраци от тези, които се предлагат в цял вид? И как се навиват матраците? Ние разполагаме с всички отговори, които ви вълнуват и ще ви ги представим в настоящата статия.


►►Вижте най-актуалните тенденции при матраците 


Матраци на руло


Как се ролират матраците?


За да разберем как работи ролирането (вакуумирането), първоначално трябва да разберем как нещо толкова голямо, може да се побере в кутия или пакет. За да достигнат до това състояние, матраците преминават през няколко етапа:


1. Поставят се в защитна торба
2. Компресират се със специална машина
3. Изсмуква вакуума и топлината
4. Навиват се машинно


Как да подготвим матрака за ползване, ако той е на руло?


След закупуване на вашия матрак, ако той е на руло, трябва да заеме оригиналния си вид. За целта, трябва да се спазят следните стъпки:


1. Разопаковайте ролирания матрак и го развийте до пълния му размер
2. Поставете матрака на равна повърхност. Не лягайте, не сядайте и не поставяйте вещи върху него.
3. Позволете на матрака да се раздува бавно. Раздуването се случва, чрез наваксване на изсмукания въздух.


Матраци на руло - разопаковане


Колко време отнема на един ролиран матрак да заеме първоначалната си форма?


Подробностите, като ядро и размери, влияят на времето, нужно за раздуване на матраците на руло. Въпреки, че повечето ролирани матраци ще заемат формата си за около час, обикновено ще бъдат напълно готови за ползване след 8 часа. Все пак, повечето производители съветват да изчкате поне 24 часа преди да го ползвате.


Предимства на матраците на руло


1. Природосъобразни са


Когато матраците се доставят на руло, доставчиците могат да съберат повече от тях в бусовете си, а така използват по-малко гориво и намаляват въглеродните емисии.


2. Лесни са за транспортиране


Много по-лесно е да внесете ролиран матрак вкъщи, вместо прецизно да измервате вратите, да обмисляте вкарване през прозореца или да го качвате по стълбите, ако е в цял вид.


Матраци на руло - транспорт


3. Почти винаги се държат в наличност


Матраците на руло заемат по-малко място, затова много често се държат в наличност, с изключение на най-рядко поръчваните модели и размери.


На руло могат да се доставят различни модели двулицеви матраци, включително и пружинни такива, без навиването да нарушава качеството на материалите. На българския пазар се предлагат матраци на руло от италианския гигант матраци Магнифлекс, от португалския бранд матраци iSleep и от родния първенец в изработката на продукти за сън – матраци ТЕД!