0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Как матракът с мемори пяна ще подобри живота ви?


Матраците идват във всички форми и размери, и е трудно да се разбере кой е най-добрият за вас. Един материал за матраци, който придобива все по-голяма популярност през последните години е мемори пяната. Тя първоначално е била изработена от НАСА, но днес е достъпна и се използва широко в болниците в цяла Европа поради мускулното облекчение и комфорта, които предлага. Нека разгледаме и как матракът с мемори пяна може значително да подобри съня ви.


Матраци с мемори пяна

 

Какво представлява мемори пяната?


Мемори пяна е полиуретанова пяна със специфична структура, която има памет и уникалното при нея е, че тя се оформя според извивките на тялото ви, което означава, че предлага несравним комфорт и подкрепа в сравнение с другите матраци на пазара. Пяната се състои от милиарди сферично оформени отворени клетки, които отговарят на движението на тялото, телесната температура и точките на натиск - това позволява пяната да се оформи около всеки контур на тялото ви, като осигурява подкрепа там, където е най-необходима. Мемори пяната ви дава сън, от който няма да искате да се събудите.


Мемори пяна - структура


Има ли мемори пяна точно за мен?


Матраците от висококачествена мемори пяна идват с много предимства, които спомагат за облекчаването на много от проблемите през нощта. Ако някоя от долупосочените точки се отнася за вас, тогава мемори пяната може да бъде решението.


Ако страдате от мускулни болки или болки в гърба


Най-важното при мемори пяната е нейното облекчаване на напрежението, което създава усещане за почти плаващ въздух. По-евтините матраци с мемори пяна използват пяна с ниска плътност, което означава, че предлагат по-малко подкрепа от моделите от по-висок клас. Другите модели матраци не предлагат поддръжка на цялото тяло, тези матраци остават плоски, но тялото ни има много контури и криви, а мемори пяната позволява еднаква поддръжка на цялото тяло, което означава, че се събуждате, чувствайки се удивително.


Матраци с мемори пяна - подкрепа на тялото


Ако страдате от астма или алергии


Тъй като мемори пяната е толкова плътна, няма почти никакво празно пространство, където може да процъфтяват акари или други животинки. Традиционните матраци са дом на милиони прахови акари, а алергените, произвеждани от тях, са едни от основните причинители на астма. Смяната на матрак с мемори пяна може значително да намали симптомите, подобни на астма.


Вижте как да се отървете от акарите в матрака си: https://matraci-online.bg/отървете-се-от-акарите


Ако въртенето на партньора ви наруваша вашия сън


Често срещан проблем за двойките в леглото е постоянното въртене и обръщане на партньора. Лекото движение може да разтърси целият матрак и да обезпокои другия човек. Това няма как да се случи с матрак с мемори пяна, при него всеки човек получава уникално преживяване и високата плътност на пяната спира движенията, които се проектират в целият матрак. Удобството на пяната с памет също така означава, че е по-малко вероятно да искате да се въртите толкова често през нощта.


Вижте как да подобрите съня, когато споделяте матрака с половинката тук: https://matraci-online.bg/по-добър-сън-с-половинката


Матраци с мемори пяна за двойки


Ако сте фитнес ентусиаст


Сънят трябва да бъде неразделна част от всеки фитнес режим. Той е от жизненоважно значение за растежа и възстановяването на мускулите, а мемори пяната може значително да подобри времето за възстановяване.

Дори ако нито една от горните категории не се отнася за вас, това не означава, че не трябва да се възползвате от матрак с мемори пяна. Тя може значително да подобри качеството на съня ви, независимо от вашите нужди. Тези, които спят най-добре, са най-здрави, интелигентни и по-малко изложени на риск за някои здравословни проблеми, като затлъстяване, диабет, някои видове рак, сърдечни заболявания и депресия. Така че, не се колебайте, а купете качествен матрак с мемори пяна.