0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

6 неща, които не трябва да са в спалнята


Както знаем спалнята е място, което е предназначено не само за сън, но и за приятна почивка. Поради тази причина е изключително важно да обърнем специално внимание на обзавеждането и мебелите в нея. Какво обаче не трябва да присъства в една спалня и какво би смутило съня ви, ще ви разкрием сега.

 

Шест неща,които не трябва да са в спалнята


1. Без ярки цветове в спалнята


При обзавеждането на спалнята забравете ярките цветове като червено, лилаво, цикламено или пък черно например, защото вместо да носят уют, те натоварват и такива цветове доказано пречат на тялото и ума да се настроят за сън и почивка. Препоръчваме ви да се ориентирате към пастелни цветове като синьо, жълто или зелено.


2. Спалня без бюро


Със сигурност бюрото не е сред желаните мебели, които трябва да присъстват в една спалня. Съветваме ви да ограничите работата в спалното помещение и вместо това да позиционирате бюрото, ако не в отделно офис помещение, то поне в хола.


3. Без телевизор в спалнята


Една от най-често срещаните грешки при обзавеждане на спалня е поставянето на телевизор в нея. Доказано е че не само телевизорът, но и мобилните телефони и таблети нарушават съня и предразполагат към безсъние. Гледането на телевизия непосредствено преди заспиване пречи на спокойния и дълбок сън, така че … без телевизори в спалнята.


Вижте как технологиите влияят на съня


Шест неща,които не трябва да са в спалнята - снимка

4. Разделете се с плюшените играчки


Няма нищо по-хубаво и забавно от легло, претрупано с плюшени играчки, ако сте деца. Присъствието им в спалня на възрастни обаче е съвсем неуместно, затова по-добре се сбогувайте с тях и зарадвайте някое дете като му ги подарите. Ще откриете колко по-добре изглежда леглото ви без тях.


5. Спалня без ярка светлина


Има едно неписано правило що се отнася до обзавеждане на спални – без ярка светлина. Желателно е да изберете по-приглушено осветление за най-интимното пространство в дома ви. Липсата на завеси или пердета със сигурност ще наруши съня ви, което води и до редица здравословни проблеми.


6. Спалня без часовник


Със сигурност си спомняте поне една нощ, в която отчаяно сте се опитвали да заспите и в която стрелките на часовника едва са помръдвали. Присъствието на часовник подсъзнателно провокира безсъние, а монотонното отброяване на стрелките може допълнително да усложни заспиването.

Шест неща,които не трябва да са в спалнята - снимка2


При обзавеждане на спалня се фокусирайте към създаването на уютно и предразполагащо място за сън и почивка, с удобни възглавници, матраци и легло, без излишни и непотребни мебели и предмети. Запомнете, че всичко което (не) се намира в спалнята ви оказва влияние върху съня ви, затова ви съветваме вместо в предмети, пречещи на съня да инвестирате в качествени продукти за сън.