0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Навиците за сън са по-важни, отколкото си мислите


Нашите модели за сън са толкова уникални, колкото и нашите пръстови отпечатъци. Някои от нас обичат да спят до късно, докато други са ранни птици. Оттам навиците ни за сън се разминават още повече. Някои от нас обичат да спят с чорапи, докато други предпочитат да спят голи. Как точно спите говори много за вас, вашето здраве и начина, по който живеете живота си. Някои навици са просто причудливи, но някои могат да бъдат опасни за живота, ако не се лекуват. Ако някога сте се чудили какво казват вашите навици за сън, вижте някои от ресурсите, които открихме за вас.

Навици за сън - снимка

Сънувате ли често?


От векове хората гледат на сънищата си като поличби и прозрения в собствената си психика. Мнозина смятат, че сънищата са пълни със символични послания, които може да не са ни ясни. Но, ако копаем по-дълбоко и мислим какво се случва в живота ни, обикновено можем да измислим интерпретация, която има смисъл.

Навици за сън - снимка1

 

Хъркате ли?


Обикновено хъркането не е много сериозно и е предимно неудобство за партньора ви в леглото. Ако обаче хъркането прекалено много, вие не само нарушавате съня на близките си, но и влошавате качеството и на вашия. Често е необходима медицинска помощ, за да може да заспите добре без хъркане.

Навици за сън - хъркане

Спиш ли гол?


Когато няма нужда да се притесняваш с какво да спиш, нещата стават много по-лесни. Не е необходимо да купуваш пижама, което пък ще ви спести пари и ще имате по-малко дрехи за пране. По-освободените хора са от типа, които обичат да спят голи.

Ходиш ли на сън?


Сомнамбулизмът е нарушение на съня, което кара хората да стават и да ходят, докато спят. Обикновено се появява, когато човек е в дълбоките етапи на съня. Човека, който ходи на сън не е в състояние да ви отговори и не помни нищо на сутринта.

Имате ли сънна апнея?


Гръцката дима "апнея" буквално означава "без дъх". Сънната апнея е несъзнателно спиране на дишането, което се появява когато човек спи. В повечето случаи  спящия не е запознат със спирането на дишането, защото то не предизвиква събуждане. Ако не се лекува, апнеята може да има сериозни и съкращаващи живота последици: високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, инсулт, диабет, депресия и други.

Навици за сън - сънна апнея

Обичате ли да си дремвате през деня?


Проучванията показват, че повечето хора, които не ги интересува времето и може да си останат в тях през целия ден, попадат в двуфазен сън. Добрият сън през нощта е от първостепенно значение за здравето ни, но кратката дрямка през дена може да доведе до много ползи за здравето и живота ни - много по-добре от чаша кафе или енергийна напитка.