0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Боксспринг легло - що е то?

Моторни и боксспринг легла


Боксспринг леглата са добре познати в САЩ и Великобритания, но у нас те тепърва започват да става популярни. Това са специален вид легла, благодарение на които буквално ще спите като в облак - толкова комфортни са те! Под непознатата дума боксспринг всъщност се крие легло, обещаващо функционалност, уникален дизайн и удобство. В буквален превод думата боксспринг означава пружина в кутия. Леглата от този вид всъщност имат метална или дървена конструкция, чиято вътрешност е пружинна. Основата може да бъде с покет или бонел пружини, откъдето идва и разликата в цената.


Спалня Боксспринг - схема


Обикновено подобно на матраците, така и при леглата тези с покет пружини са малко по-скъпи. Над основата е поставен матрак, който е тапициран в същия цвят дамаска като тази на леглото. Върху матрака най-често има и добавен топ матрак, чиято функция е да придаде допълнителен комфорт. Повечето от моделите предлагат допълнителни екстри като чекмеджета за съхранение на багаж или опция ракла. Що се отнася до дамаската, при повечето модели, тя е по избор на клиента. Боксспринг леглата предлагат удобство за всеки, защото имат възможност за използване с два отделни матрака, вместо с един цял, което ви гарантира необезпокояван от движенията на партньора ви сън. Към момента скандинавските боксспринг легла са истински хит в спалното обзавеждане, защото освен че са наистина красиви, те създават едно неповторимо чувство - сякаш спим върху облак. 


Спалня Боксспринг - един от най-предпочитаните и поръчвани модели

 

Спалня Боксспринг е продукт на българската фирма Mattro. Моделът е изграден от стабилна конструкция. Спалнята е снабдена с подматрачни пространство, в което може да съхранявате вещи. В цената е включен и матрак с покет пружини, който осигурява правилна позиция на тялото. Към спалнята е добавен и топ матрак с високоеластична пяна, допринасящ за максимален комфорт по време на сън.  За да бъде изяло по ваш вкус, произовдителят предлага и избор на дамаска. 


Легло Боксспрнг - дамаски

 


►►Разберете кое е най-подходящото легло за вас

 

 

Моторни боксспринг легла


Освен с традиционните боксспринг легла, може да се поглезите с по-луксозните им варианти - моторните легла. Като конструкция, те са на същия принцип като стандартните боксспринг легла - отново основата е пружинна, а над нея са разположени матрак и топ матрак. Разликата тук е, че леглата имат моторен двигател, благодарение на който може да превърнете леглото в удобно място за четене, гледане на телевизия, работа или почивка. Ако пък нямате възможност да инвестирате в моторно легло, винаги може да добавите подматрачна рамка с моторно регулиране. Съществуват различни опции - с повдигане на глава, повдигане на глава и крака, както и подматрачни рамки с дистанционно. Има различни варианти, които не е задължително да струват скъпо, за да си подарите комфорт в леглото.


Легло Боксспрнг - снимка2

Предвид всички предимства на този вид легла, с право считаме, че именно те са бъдещето при обзавеждането на спални. Ако сте решили да се поглезите и да си подарите дългосрочен комфорт, то определено инвестицията в боксспринг или моторно легло си заслужава. На нашия пазар такива модели легла предлагат производители като ТЕД, MATTRO и Парадайс. Изборът е ваш!