0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Как е правилно да ползваме матрак

 

Как да пробваме правилно матраци?


Да, правилно прочетохте! Днес ще ви споделим няколко трика относно това как да тествате правилно матраци, за да сте сигурни, че сте направили правилния избор. Повечето хора държат задължително първо да пробват матраците преди да пристъпят към покупка, без дори да знаят как правилно да тестват продуктите. Бъдете сигурни, че никак не е достатъчно просто да седнете или легнете за няколко секунди на избрания модел матрак. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат в правилното тестване на матрака:


1. Позата при тестване на матраци


Най-голямата грешка, която повечето хора допускат, тествайки матраци е, че в повечето случаи те просто сядат или лягат неподвижно за няколко секунди. Това обаче е крайно недостатъчно, за да добиете ясна представа за матрака и неговите свойства. Затова ви съветваме да се раздвижите и то буквално! Легнете по гръб, по корем и настрани без да се притеснявате. Останете върху матрака колкото е необходимо.


2. Тествай матрака с възглавница, подобна на твоята


За да придобието ясна представа за това как точно ще усещате матрака у дома, изберете да го пробвате с възглавница, подобна на тази, която използвате у дома - като форма и материали. Ако вкъщи спите на възглавница с мемори пяна и с извивка под формата на дъга, пробвайте матрака в магазина с подобен модел възглавница.


Как е правилно да ползваме матрак - снимка3. Премахни излишните дрехи


При пробването на матраци е важно да премахнете всички излишни дрехи като якета или друг вид връхни дрехи, защото те биха могли да окажат влияние върху усещането на матрака. Все пак в леглото сме с минимално количество дрехи.


4. Пробвайте матраците с половинката си


Ако имате половинка в живота си, е задължително и двамата да пробвате матраците, за да достигнете до общо решение за покупката. Важно е матракът, който ще изберете да съответства на вижданията и на двама ви за комфортен сън. Тук горещо препоръчваме колекцията матраци Магнифлекс и iSleep, които имат решение специално за двойки, а именно техните модели с технологии Dual Core и Double Core, които позволяват всеки от партньорите да избира предпочитаната за него твърдост.


Как е правилно да ползваме матрак - снимка2


5. Тествай матрака у дома


Да, точно така! Вече има матраци, които предлагат тест период, така че да можеш спокойно да тестваш в реални условия и в комфорта на собствения ти дом. Дори матракът, към който сте се насочили да не предлага тест период, всички онлайн магазини за матраци предлагат връщане в зависимост от съответната политика за връщане.

 
Ако в твоя град няма магазин, в който да изпробваш повече модели матраци, не забравяй за онлайн магазините за матраци. Те също са отлична опция, защото предлагат богат избор, а добрите онлайн магазини имат качествено обслужване и професионалните им консултанти биха ви насочили към най-подходящия за вас модел.