0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Какъв тип матрак е най-подходящ за болки в гърба?


Какъв матрак да изберем при болки в гърба


Хроничната болка в гърба е едно от най-честите оплаквания от болки в тялото, но е и едно от най-трудните медицински състояния за лечение. Може би сте чували, че най-добрия матрак за болки в гърба трябва да бъде по-твърд като усещане? Да, това е вярно! Най-добрите видове матраци за болки в гърба са тези, които поддържат тялото изпънато и в правилна позиция така, че да поддържа естествената извивка на гръбнака. Гръбначният стълб трябва да стои изправен, независимо от позицията ви. Спането на грешен матрак може да доведе, както до схващане на мускулите, така и до увеличаване на болката в гърба. Прекалено меките матраци могат да причинят пропадане в областта на кръста и болките ви да станат по-силни.


Позиция за сън при хора с болки в гърба:


Правилна позиция за сън


Една от най-предпочитаните и подходящи пози за сън при проблеми с гърба е спането по гръб. Тази позиция равномерно разпределя тежестта на тялото по цялата дължина на матрака, също така минимализира точките на натиск и гарантира добра позиция не само на гърба но и на шията, и главата.
Друга поза която също се препоръчва е спане настрани със сложена възглавница между краката. По този начин ще изравните бедрата с таза и гръбначния стълб, и по този начин ще избегнете неприятната болка.

Подходящ модел, който може да разгледате е еднолицев матрак Еуфория Покет на бранда Mattro. Този модел е изграден с ортопедично ядро от покет пружини, които поддържат тялото ви и осигуряват комфорт. Модела е среден към твърд като усещане.

 

►►Разгледайте еднолицев матрак Еуфория Покет

 

Еднолицев матрак Еуфория Покет - снимка


За хората, които са се насочили към двулицевите матраци, може да разгледате двулицев матрак Memo Green. Този модел е непружинен, изграден с ядро от висококачествени материали, които го правят ортопедичен.


►►Разгледайте двулицев матрак Memo Green


Преди да вземете решение за нов матрак, който да помогне за облекчаване на всяка болка в гърба, трябва да вземете предвид индивидуалните си нужди и предпочитания. Както споменахме по-горе, болките в гърба са уникални за всеки човек и идеалният матрак за намаляване на болката в гърба може да варира. Добре е да се консултиране преди да закупите матрак и да бъдете добре информирани, за това, който модел би бил най-подходящ за вас.