0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

От какви материали са направени протекторите за матраци?

 

Видове протектори за матрак


Нека да видим измежду колко вида протектори можем да избираме, за да запазим нашите матраци като нови. Класиката и тук е в памучните материали. Протекторите, изработени от памук са ефикасна защита срещу петна, влага, както и натрупването на прах. А специалистите ги препоръчват, както за деца, така и за възрастни, които обаче нямат индикации за специфични заболявания. Особено се препоръчва да се използват през лятото, когато по-често се потим, но и когато сме болни от грип и прекарваме голяма част от времето си в леглото.
Ако пък има вероятност по време на сън да намокрим своето легло, е добре да изберем протектор с водоустойчиво защитно покритие. То осигурява 100% защита срещу влагата, петната и неприятните миризми.


Протектор за матрак

 

Хората, предразположени и страдащи от алергични състояния, като алергия към прах, акари или астма, имат доста проблеми именно по време на сън, заради частиците, летящи и отделящи се от видовете матраци. Ето защо задължително такива хора трябва да положат специални протектори, изработени от антиалергичен материал, които позволяват пране при висока температура, която пък от своя страна убива всякакви алергени, смущаващи съня.
Лятото е време на горещи нощи и страсти. Но и време за сън, както всяко друго време през годината. Ето защо леглото ни, а не само спалното бельо, трябва да е пригодено за жегите. Специалистите препоръчват за тези душни нощи покритие за матраци от бамбукови нишки за леко усещане върху леглото. Когато се потим по време на сън, или просто сме с чувствителна кожа, именно бамбуковите нишки помагат за регулацията на кожната секреция, абсорбират излишната влага и са чудесна защита срещи всеки вид бактерии, гъбички. А и пазят хладно. Нещо незаменимо за лятото.
И за хората, прекрачили вече прага на една определена, достолепна възраст или просто за тези, които вечно им е студено – протектор от вълнен плат. Спането върху вълна е комфортно, осигурява топлина през цялата нощ, особено подходящо за мразовитите зимни нощи.

 

►► Разгледайте всички модели протектори за матраци на ТЕД

 

►► Разгледайте всички модели протектори за матраци на Блян

 

►► Разгледайте всички модели протектори за матраци на Парадайс

 

►► Разгледайте всички модели протектори за матраци на Mollyflex

 

►► Разгледайте всички модели протектори за матраци на Don Almohadon