0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

 

Матраци втора употреба


Матраци Втора Употреба – Заслужава ли си ?


Секънд хенд индустрията се превърна не просто във второстепенна търговия с особено силна роля в живота и на бедни, и на скъпи държави, а е и на път да завземе много области и сфери като тази на модата, електрическите и електронни уреди, мебели и т.н. Въпросът обаче е дали сме склонни да купуваме абсолютно всичко втора ръка? Нека поставим така въпроса: ако сте склонни да си купите яке втора ръка, готови ли сте да носите бельо секънд хенд? В същия дух е и нашият днешен въпрос: ако сте склонни да си купите ново легло, готови ли сте да спите върху стари матраци секънд хенд? Категорично има и плюсове и минуси в купуването на матраци втора употреба, но първо трябва да се уверим, че такава инвестиция изобщо си заслужава. В крайна сметка, индустрията с втора ръка матраци не е особено популярна, затова е добре да знаете някои неща предварително!

Матраци втора ръка - предимства

Предимства на Матраците Втора Ръка:


1. Това категорично са евтини матраци. Ако искате да си купите матрак с мемори пяна или матраци, които вървят ръка за ръка с подматрачни рамки, но нямате достатъчно средства за такава инвестиция, шансът ви е секънд хенд опцията!

2. Не трябва да ви притеснява хигиената на секънд хенд матраците...Точно както дрехите, така и стоки от типа на матраци предварително минават щателна санитарна проверка, ако се разпространяват от надежден предприемач, който е взел нужните хигиенни мерки.

3. С матраци втора употреба ще спестите доста ресурси на планетата. Едно от глобалните предимства на секънд хенд индустрията е, че намалява излишните разходи на ресурси – в случая на такива, нужни за производство на текстилни материали.

Матраци втора ръка

 

                         Еднолицеви матраци на ПРОМОЦИЯ
  Еднолицеви матраци - промоция

Недостатъци на Матраците Втора Ръка:


1. Възможно е наличие на акари и други подобни бактерии и вредни насекоми. Матракът може да се почисти, но с тези гадинки понякога трябва да се действа по-драстично и брутално, за да ги унищожите до крак. Твърде вероятно е вашият матрак втора ръка да има такива неприятни гости...

2. Матраци втора ръка обикновено са прекалено стари, т.е. те са вече захабени, скъсани или хлътнали. Точно заради това те са и изхвърлени и нежелани от старите си собственици. В действителност, ако купите използвани матраци, те ще са по-евтини, но в същото време ще са и с по-малък срок на годност във вашето легло.

3. Някои стари матраци, дори да са почистени добре, могат да имат останали власинки, които да предизвикат алергии и неприятни кожни реакции. Ако това са първите ви закупени матраци и още не знаете колко чувствителна е кожата ви, хвърлянето в секънд индустрията не е особено желателно и препоръчително.

Стари матраци

 

                        Безплатно извозване на стари матраци
  Извозване на стар матрак

В крайна сметка, матраци секънд хенд може да звучат доста примамливо, но не винаги са максимално най-удачното решение за вас. Затова добре огледайте старите матраци, които мислите да купите и си отговорете на въпроса дали не е по-удачно да платите малко повече, но да си доставите и повече удоволствие и здраве! Лично ние смятаме, че шансът да попаднете на добър стар матрак е максимум 50%, така че не рискувайте, ако нямате усет за пазаруване в сферата на втората употреба.