0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

8 стъпки да превърнете спалнята си в 5-звездна хотелска стая

При проектирането на стая за гости, хотелите разработват цветова палитра и схема, която съответства на темата или местоположението на хотела (например пустиня или плаж). По същия начин трябва да разработите план за вашето лично светилище, който да изразява вътрешното аз. Спалнята обикновено е убежище в дома. За разлика от хотелските стаи, които трябва да се харесат на мнозина, вашата спалня е единственото място, което е лично ваше и може да бъде отражение на вкуса и стила ви. Забавлявайте се с цветовете и различните шарки, за да имате уникално решение. Следвайте съветите, които ще ви дадем, за да направите пространството у дома луксозно и многофункционално като първокласна хотелска стая.

 

►► Разгледайте страхотни оферти за хотели


Подобрения на спалнята


Пространството


В една хотелска стая се отделя малко пространство, с обособено място за множество дейности и се създава гъвкаво убежище за гостуващите. Направете същото със спалнята си. Може да създадете място за спане (леглото), за четене (стол или малък диван/кресло), мини хладилник или кафе масичка, бюро или тоалетка. Може да проектирате всичко това с всяка стая и с всеки размер. Първата стъпка е да решите кои дейности искате да изпълните (освен да спите) и да планирате пространството по съответния начин.


Не толкова очевидните ключове към комфорта


Прегледайте акустиката, вентилацията и системния контрол на спалнята си. Ако е възможно, добавете допълнителна изолация между стените, добавете тапицерия по стените или на таблата зад спалнята. Освен това, спалното помещение трябва да е добре вентилирано. Ако е възможно да поставите камина в помещението, би било добро решение. В студените, снежни нощи огъня осигурява неподправен уют.


Изразете индивидуалността си

 

Осветлението


В първокласните хотелски стаи, често се използват следните осветителни техники:

  • Тристепенен превключвател за нощна лампа.
  • Осветление, което се включва автоматично, при отваряне на вратата.
  • Инсталирани светлини с индивидуално контролиране от партньорите, подходящо за четене на книга.
  • Изключително осветление в банята! Добре е да поставите огледало със светлини, да се монтират осветителни тела с приглушена светлина на стените, под душа и в областта на ваната. Светлината контролира всичко!

Късна вечеря или закуска


Обособете кътче в спалнята за кафе, напитки или леки закуски. Ако наистина се забавлявате и има възможност, монтирайте мини бар или охладител за вино. Какъв по-добър начин да се отпуснете, без да се налага да ходите до кухнята, когато ожаднеете?


Кътче за напитки в спалнята


Бъдете гъвкави и изобретателни


Мислете за многократна употреба. Включете в помещението бюро, за да се наслаждавате на любимо четиво или пъстър залез. Ако имате допълнително място, изберете малък тапициран диван или табуретка, а ако не разполагате със свободно пространство, но имате големи френски прозорци, изберете възглавница за сядане. Също така добавете огледало над бюрото/ тоалетката, за да го използвате, ако половинката ви прекарва повече време в банята.


Естествена светлина


Уверете се, че има достатъчно светло пространство в стаята, която предвиждате да се превърне в спалня. Добре е, да се ориентирате към по-големи прозорци, за да има по-голям приток на естествена светлина и по-добър изглед. Може да поставите плътни завеси, които да затъмняват спалнята или моторизирани щори, за да не се налага да ставате от леглото, когато се налага да ги спускате или вдигате.


Леглото


1. Купете най-доброто легло, което може да си позволите. Това ще бъде най-добрата инвестиция, която някога сте правили за спокойствието си. За да пасне на интериора, изберете спалня, която е тапицирана в цветове по ваш избор.
2. Изберете матрак, който отговаря на индивидуалните ви нужди и не пестете пари. Една трета от живота на човек преминава в сън, затова трябва да се чувствате максимално комфортно. Моделите с по-голяма височина са по-луксозни.


Високо легло

 


3. Най-висококачествените завивки си заслужават отделените средства. Обърнете внимание както на цветовата гама, така и най-качествената материя.
4. Изберете възглавница с подходяща височина и степен на твърдост, за да е необезпокояван сънят ви. Добавете възглавници с различна разцветка, за да направите интериора по-интересен, включете и одеало в хладни цветове в края на леглото, за да осигурите защита на завивките си и по-уютно покритие, когато сте запленени от любимото четиво на стола/табуретката за отдих.

Накрая: Направете спалното си помещение лично и уникално
Много от хотелските стаи разполагат с регионални художествени и местни списания, така че гостът да чувства връзка с града, в който се намира. За собствената си стая не забравяйте - независимо дали става въпрос за любима живописна картина, семейни снимки или библиотека с книги, не се страхувайте да ги включите в декора, така че да се чувствате свързани и спокойни у дома.