0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Избор на легло


Кое е най-подходящото легло за нас?

Средно всеки човек прекарва една трета от живота си в сън. Това са повече от 200 000 часа в леглото. Ако искате да спите спокойно и да се събуждате свежи и отпочинали, трябва да изберете най-подходящото легло за вас.

Най-важното за доброто легло е неговата конструкция. Тя трябва да е стабилна и устойчива на натоварвания. Ние ще ви представим най-предпочитаните и популярни модели.


►►Разгледайте легла и спални на промо цени 


Подходящо легло1. Двойно легло

Двойното легло е най-достъпният и харесван модел от потребителите. Всъщност, повечето от предлаганите модели включват само основа, но може да се добавят матрак и табла за пълния комплект.

На пазара са известни два типа основи - с пружини и без. Основите, които в ядрото си съдържат пружини (или така наречените меки основи) са по-предпочитаният модел и придават по-меко усещане по време на сън. Основите без пружини (твърди основи) са изработени от дървена суровина и съответно придават по-твърдо усещане. Комфортът при този тип основи, зависи от избора на матрак.


2. Легло с място за съхранение

Както предполага и името, леглата с място за съхранение са изработени с множество опции са съхранение на багаж или най-различни вещи. Те са чудесен избор за тези, които не разполагат с много място в стаята си, но искат разнообразят помещението.


Легло за съхранение


3. Дивани

Диваните са компактен и подходящ модел за хол или гостна. Този модел не се препоръчва за всекидневна употреба, тъй като не е удобен за спане.


4. Двуетажни легла

Този модел е много подходящ за стая с по-малко пространство, тъй като комбинира две легла, които са свързани със стълбичка. В повечето случай, този тип модели се използват за детски стаи, но не се препоръчват за деца под шест годишна възраст.


Двуетажно леглоФакторите, които ни повлияват в избора на подходящо легло са много. Представяме ви най-важните въпроси, които трябва да зададете преди да закупите леглото си:

- Леглото в цял вид ли идва или разглобено?
- Имам ли избор за цвят на дамаската?
- Има ли място за съхранение на вещи?
- В цената включва ли се матракът?