0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Какви са най-новите тенденции в производството на матраци?


Когато се говори за тенденции, много хора си мислят, че те се отнасят само до дрехи или обувки. Макар да ви се струва странно, при производството на матраци също се наблюдават различни тенденции, в зависимост от настоящия момент. Тъй като сънят е изключително важен не само за настроението ни сутрин, а и за цялостното ни здравословно състояние, всеки производител на матраци се стреми към непрекъснато обновяване на продуктите си. И когато дадена иновация се окаже успешна и интригува потребителя, тя се превръща в тенденция, която повечето брандове следват. Днес, индустрията за продукти за спалня е толкова напреднала, че дилемата между пружинен или непружинен матрак няма да е единствената за вас. В различните модели матраци се влагат много и разнообразни материали, които имат определена функция. Никой материал не се влага, просто защото е модерно. Ще ви запознаем с най-актуалните тенденции при матраците, за да може лесно да изберете модел, напълно отговарящ на вашите нужди.


Разгледайте здравословни продукти за сън тук: https://mattro.net/здравословни-продукти-за-сън


Нови тенденции при матраците


Канела


Канелата е един от най-силните антиоксиданти в света. Доказано е, че канелата отблъсква бактериите, подобрява паметта и настроението, притежавайки и лек антидепресантен ефект. При матраците, обикновено полиуретановата пяна се обработва с канела, която да предпази ядрото, а и спящия, от бактерии и микроорганизми.


Разгледай матраци Канела Уно и Канела Уно Мемори тук: https://matraci-online.bgматраци-канела-уно-и-канела-уно-мемори


Матрак Канела Уно Мемори


Лавандула


Матраците с лавандула са особено популярни напоследък. Те притежават успокояващо действие върху организма и помагат за справяне с безсънието. За разлика от продуктите с канела, тези с лавандула имат и аромат, който е вложен под формата на нанокапсули в дамаската.


Еднолицев матрак Lavender Sense


Сребърни нишки


Сребърните нишки също се залагат в дамаската при продуктите за сън. Началото на тенденцията е поставена преди няколко години, а в наши дни, всеки производител на матраци имат поне един артикул със сребърна дамаска. Този тип текстил има силно антибактериално действие и не допуска проява на алергии, нито обриви. Затова, се препоръчва за потребители с чувствителна кожа.

 

Матрак Exclusive Memory Silver


Евкалипт


Евкалиптът е мощен антисептик, който много лесно се справя с микроби и бактерии. Освен това, растението има противовъзпалително и дори болкоуспокояващо действие. Намира приложение в дамаските на матраци, възглавници и завивки, при които не допуска поява на вредители и подсилва тонизирането на организма.


Възглавница Eucalyptus Memory


Минерали


Минералите тепърва навлизат в производството на матраци и продукти за спалня, но вече се радват на особен интерес, от страна на потребителите. Почти всички брандове залагат на тези материали в поне един свой продукт, а на българския пазар има марка, която набляга само на минералите в своята продукция - матраци StepIn2Nature.


Зеолит


Зеолитът също е много мощен антиоксидант. Освен това, умее да улавя и извежда вредните вещества, натрупани в организма. Камъкът-чудо, както често е наричан, нормализира кръвното налягане, стабилизира имунната система и повдига общия тонус на организма. В матраците, пяната се обработва със стрит на прах зеолит, за да може спящия да се възползва от всички негови качества.


Матрак Ti Amo


Шунгит


Шунгитът също се използва за обработка на пяната. За разлика от другите минерали, този не въздейства на физическо ниво. Шунгитът предпазва организма от вредните електромагнитни полета и подобрява общото психическо състояние. Според някои учени, дори увеличава чувството на щастие и помага за справяне с депресията.


Матрак StepIn2Nature


Кехлибар


Този камък успокоява съзнанието, има силно антистрес действие. Също така, балансира емоциите и освобождава от негативна енергия. Затова се използва и в матрачната индустрия, за да помогне на потребителя да спи по-добре.


Матрак Amalthea


Нефрит


Този минерал успешно балансира сърдечния ритъм и нервната система. Подсилва имунната система, пречиства токсините в организма и спомага за бързо преодоляване на стреса.

Матрак Хавай


Някои от посочените тенденции се забелязват все по-често, а други - тепърва навлизат при продуктите за сън. Вярвате или не, има дори модели, с антиейдж действие. Истината е, че всички тези материали се въвеждат с една единствена цел, и тя е максимално спокоен, здравословен и удовлетворяващ сън за потребителите. Ако ви предстои смяна на матрака, ви съветваме да заложите на матраци с натурални съставки, които гарантирано ще подобрят съня ви и общото ви състояние. В случай, че не сте сигурни какъв точно модел да изберете, се вслушайте в собствените си нужди. Определете какъв е основният ви проблем, свързан със съня, и изберете най-подходящата здравословна съставка за вашия нов матрак.