0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Не можете да заспите?

 

Как да заспите по-бързо

 

Не може да заспите? Ето 5 неща, които трябва да направите.

Със сигурност ви се е случвало да правите всичко, както обикновено - ставате рано, правите си здравословна закуска, отивате на работа и в един момент, вече настъпила вечерта, подготвяте за сън, но не може да заспите. Независимо дали причината за това е стрес, прекалено много кафе или умора, сънят е нещо, което влияе, както на здравето, така и на настроението ви през деня. Вижте 5 неща, който трябва да направите, за да може да заспите вечер.


Премахнете всички устройства от спалнята си.

Случвало ли ви се е да на можете да заспите и първото нещо, което правите е да грабнете мобилния телефон? Това, може би е риторичен въпрос, на който всеки знае отговора. Първият съвет, който ви отправяме е да премахнете всички мобилни устройства от спалнята си. За повечето хора, това може би е невъзможно, но ви гарантираме, че ще се почувствате много по-добре и ще заспите по-бързо.


Прочетете повече за влиянието на технологиите върху съня тук: https://matraci-online.bg/влияние-на-технологиите-върху-съня


Какво да направим, за да заспим бързо - снимка


Създайте правилна температура в стаята.

Температурата в стаята е един от определящите фактори за добрия сън. Ако в стаята е прекалено топло или студено, заспиването става много трудно. Постигането на перфектната температура, може да постигнете, като изберете двулицев матрак с охлаждащ гел от едната страна - подходящ за лятото и с мемори пяна от другата, материал, който се препоръчва за зимния сезон.


Прочетете повече за перфектната температура за сън тук: https://matraci-online.bg/температура-за-сън


Представяйте си красиви и релаксиращи места, преди да заспите.

Проучване на Университета в Оксфорд, доказва че голяма част от хората, заспиват по-бързо, когато си представят красиви и релаксиращи места - планини, плажове или други.


Какво да направите, за да заспите бързо - снимка 2


Събудете се!

Ако се взирате в часовника в продължение на 20 минути, най-доброто, което може да направите е да станете от леглото. Променете местоположението си, като се преместите на дивана или на бюрото, но не взимайте телефона със себе си. Отпуснете се и релаксирайте


Поемете дълбоко въздух.

Опитайте се да се фокусирате върху дишането си. Голяма част от хората, препоръчват така наречената 4-7-8 техника на дишане - поемете си въздух за 4 секунди, задръжте за 7 секунди и издишайте 8 секунди. Тази техника ще ви помогне да заспите по-бързо и ще намали стреса от натовареното ежедневие.


Разбира се има още множество особености, на които трябва да обърнем внимание, като качеството на матрака. Ако той не е удобен, това също може да е причина, която да влияе на сънят ви. Следвайте нашите препоръки и ви гарантираме, че ще заспите бързо и лесно.