0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Правилно ли се грижим за новия матрак? Каква грижа изисква той?


Подмяната на стария матрак с нов е важна стъпка към здравословния сън. Когато обаче новият матрак е вече в дома ви не е достатъчно само да бъде поставен на леглото. Грижата за него трябва да започне веднага, за да удължите живота на матрака и инвестицията в него да си заслужава. Състоянието на матрака ви неминуемо се отразява и на вашето здравословно състояние, затова ви съветваме да спазите следващите няколко съвета още при пристигането му в дома ви, които ще помогнат да запазите матрака нов по-дълго време.


Правилна грижа за новия матрак1. Важно е още при пристигането на новия матрак в дома ви, да отстраните опаковката, което ще предотврати възможността той да се запоти или да се образува влага. Оставете го така няколко часа, преди да бъде поставен на леглото, за да диша. Ако матракът е двулицев и е във вкуумна опаковка, трябва да го поставите в хоризонтално положение и да изчакате до 48 часа преди да сядате или лягате върху него. През този период, той заема точните си размери и е важно да не го използвате.

 

Разопаковане на новия матрак2. Следващата важна стъпка е да монтирате повдигащ механизъм към матрака, ако сте решили да използвате такъв. Това е от голямо значение за живота и износването на матрака, без значение дали е еднолицев или двулицев. В случай, че сте избрали двулицев матрак, то трябва да знаете, че условието той да бъде използван с подходяща подматрачна рамка или основа е задължително. Всякакви техни заместители би довело до по-бързо амортизиране на матрака и до незачитане на гаранцията на продукта.

 

Механизъм за повдигане на матрака3. Запознайте се с препоръките и насоките на конкретния производител за правилна експлоатация и съхранявайте документите, свързани с покупката на матрака.

4. Не премахвайте етикетите. Ако матракът Ви е двулицев и има указания за употреба според сезона - зима и лято, го поставете в правилната за сезона страна.

5. Ако не сте закупили заедно с матрака протектор за матрак, то ви съветваме възможно най-скоро да се сдобиете с този безценен аксесоар. Неговата функция е да запази добрия външен вид за по-дълго, да предпази дамаската от износване и бързо захабяване, а някои протектори, които са непромокаеми защитават и от течности.

 

►► Разгледайте новите тенденции при матраците, за да изберете най-подходящия за вас

 

Протектор за матрака6. Не забравяйте да проветрявате по-често спалното помещение. Освен свеж въздух в стаята, това е важно и за циркулирането на въздух в ядрото на матрака.

7. Ако матракът ви има сваляем калъф не забравяйте да го почиствате редовно и според указанията, дадени от производителя.

8. Създайте си навик веднъж или два пъти в годината да се доверявате на професионалисти, които качествено да почистят матрака ви. Колкото и да почиствате матрака с прахосмукачка например, тя не успява да елиминира напълно натрупалата се прах и мръсотия.
Спазвайте тези съвети, няма как да не се радвате на безупречен нов матрак дълго време. Той пък ще ви се отблагодари със здравословен, спокоен и пълноценен сън.