0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Освежаване на спалнята през пролетта

С настъпването на пролетта освен цялостно почисване на дома е добре да помислите и за освежаването на спалнята. Спалнята е кътчето от дома, където след дългия работен ден човек си отпочива. За това и смяната на интериора и освежаването й ще допринесът за по-качествения и добър сън. Днес ще ви насочим към 5 основни и лесни начина, чрез които ще можете да внесете още повече уют и удобство в спалнята.


Освежаване на спалнята

 

1. Заложете на топли и светли цветове


Несъмнено една от най-големите промени, които можете да направите в спалнята е да подновите или направо да смените цветовата гама в нея. Може да освежите стените, да изберете по-топъл и пастел цвят боя. Освен, че ще придаде нов облик на помещението, топлите и светли цветове ще създадат усещането за по-широко пространство. Сред най-предпочитаните пролетни цветове са светлите нюанси на: синьото, жълтото и лилавото. Тези три цвята действат както успокояващо, същевремено и ободряващо.


Цветове в спалнята


2. Подновете спалното бельо


След като подберете подходящия основен цвят, насочете вниманието си към детайлите и ползата от тях. Спалното бельо е щрих, който освен с дизайн ще ви спечели и с предлагания комфорт, а разбира се подберете подходящия вариант. Имайки предвид, че говорим за пролетта (един от по-топлите сезони), ние ви съветваме да изберете по-леки и ефирни материи на спалното бельо. Ленът и сатена остават едни от най-предпочитаните ефирни материи. Те са подходящи за пролетта, като благодарение на тях ще се събуждате с усещане за мека прегръдка.


Спално бельо


3. Подобрете удобството


Да освежим спалнята определено не означава, че стаята ще претърпи пълна конструктивна промяна или че ще трябва да вложите огромен бюджет. Може да бъдат направени леки освежителни корекции, сред които със сигурност има място и удобството. Ако не желаете да инвестирате в нов матрак, тъй като старият вече не е удобен или има деформации по ядрото, то в такъв случай може да си закупите топ матрак. Той е удобно и практично решение. Топ матракът може да бъде използван върху всеки стар, неудобен матрак или канапе. Практичен е, защото освен в спалнята може да бъде винаги с вас, когато сте на излет или почивка. Лесно преносим и определено едно от най-добрите нискобюджетни решения за по-добър сън.


Комфортни топ матраци


4. Добавете акценти


Друг трик, на който може да заложите при козметичния ремонт на спалното помещение е избирането на възглавници и кувертюра. Добавяйки този акцент вие ще придадете на стаята уют и чувство за топлина. Аксесоарите са едни от най-важните елементи при обзавеждането на дома. Заложете на различите форми възглавници, комбинирайте смело няколко десена, а крайният резултат ще ви очарова. Освен красота всяка една възглавница ще ви предостави и допълнителен комфорт при следобедната почивка или лека дрямка. Съчетайте едноцветна кувертюра, която да разположите върху леглото под меките, декоратични възглавници. Тя ще даде завършека и също така ще предпази спалното ви бельо от нежелано зацапване.


Възглавници


5. Проветрявайте по-често стаята


На последно място, но не по важност, бихме искали да ви уверим във важността на още една промяна, която ще поднови изцяло вашата спалня. Това е имено по-честото й проветрение. Може да ви се струва странно, но това е не просто съвет, а и неизменна частица от постигането на свежест и уют. Имайки предвид, че през зимния сезон навън е по-влажно и доста студено, за да се впускате в проветряване на стаята с часове, е добре през по-топлите месеци да влиза повече свеж и чист въздух в спалнята ви. Освен за вашето по-добро здравословно състояние, но и за това на матрака ви. Той също има нужда от проветрение, за да запази добрите си качества и да го предпазите от поява на бактерии, акарии и други.