0700 200 22

(Телефон за информация и поръчки)

Съвети

Facebook
Абонирайте се

Фън Шуй спалня


Фън Шуй - спалня


Спалнята безспорно е най-святото и интимно място в един дом. Законите на фън шуй със сигурност ще ви помогнат да заспивате по-бързо, а сутрините ви ще са изпълнени с енергия и положителни мисли. Ако сте привърженици на учението фън шуй, то със сигурност ще ви бъде полезно да разберете как трябва да разположите мебелите в спалнята, за да цари хармония и положителна енергия в нея.


►►Вижте как да превърнете спалнята си в петзвездна хотелска стая 


Как да подредим спалнята си според законите на Фън Шуй?


Правилно позициониране на леглото


Фън Шуй - разположение на леглото

 

Според правилата на фън шуй спалнята трябва да бъде разположена възможно най-далеч от вратата. В никакъв случай не е препоръчително краката да сочат към вратата, защото това е така наречената позиция на покойника. Хубаво е да виждате вратата от мястото си в леглото. Това носи вътрешна сигурност и спокойствие. Задължително таблата на леглото трябва да е плътно до стената, а от останалите му три страни да може да се минава свободно. Няма проблем, ако поставите легло с ракла. Ако желаете да живеете според законите на фън шуй, трябва да съобразите местоположението на спалнята и с прозорците. То трябва да е далеч от тях.


►►Вижте как да изберете правилното легло 

 

Избор на цветове в спалнята


Фън шуй - цветове в спалнята

 

Заложете на свежи пастелни цветове при обзавеждането на спалнята. Отличен избор са цветове като светлозелен или светлосиньо, или като цяло цветове, които носят спокойствие и вътрешен мир. Ако предпочитате по-смели цветове, може да ги поставите като акцент, но избягвайте твърде ярки цветове като оранжево, червено, жълто и цветове в тъмни тоналности.

 

Подберете правилната светлина

 

Добре е да използвате завеси или щори, които да блокират светлината. Те осигуряват ефективен сън и повече енергия, а освен това запазват спалното помещение топло през зимата и хладно през лятото. Изберете мека светлина.


Фън Шуй - светлина в спалнята

 

Подходящи чаршафи и спално бельо

 

Изберете спално бельо от органичен памук, защото той е подходящ за всеки сезон през годината. Освен това е комфортна материя, която опазва и околната среда. Неговата мекота прави съня прекрасен, а самата материя не предизвиква алергии или дискомфорт.


По-малко техника в спалнята

 

Дръжте далеч от спалнята си уреди като телевизори, компютри, таблети и телефони. Ако все пак не можете да заспивате без телевизия, задължително изключете телевизора от контакта. Електромагнитните полета, излъчвани от електроуредите, отнемат от енергията и пречат на качествения сън. Освен това е възможно и да навредят на здравето ви.


►►Вижте как влияят технологиите на съня ни 


Фън Шуй - техника в спалнята

 

Природа и цветя в спалнята

 

Специалистите по фън шуй подкрепят идеята, че свежите цветя и растения подобряват енергията в спалнята. Ако пък не умеете да се грижите за тях, може да добавите природни картини, които да освежат помещението и да ви доближат до енергията на природата.

 

Аромати в спалнята


Матраци с аромати

 

Има определени аромати, който действат отпускащо и релаксиращо на организма. Такива са например ароматите на сандаловото дърво, розата, лавандулата, канелата, меда и ванилията. Част от тези аромати са и мощни афродизиаци, което е допълнителна причина да заложите на тях в спалнята. Може да използвате лампи за ароматерапия или етерични масла, с които леко да напръскате спалното бельо. Друг вариант е да изберете възглавници, топ матраци и матраци с аромати. В момента на пазара се предлагат матраци с аромат на лавандула и матраци с канела, така че ако се чудите какъв матрак да изберете, с този вариант няма да сбъркате.